16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

"El Kadı'nın intikamı alınıyor"

Bazı devlet yetkilileri, siyasetçi ve gazetecilerin hesaplarına girdikleri gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan Maliye Müfettişi, uluslararası düzeyde aranan Yasin El Kadı soruşturmasını yapan müfettiş Hamza Kaçar çıktı.


Hamza Kaçar'ın avukatı Ali Refik Uçarcı hurriyet.com.tr'ye "Yasin El Kadı'nın intikamı alınmak isteniyor" açıklamasını yaptı. Uçarcı, "11 Ocak'ta soruşturma onayı alındı, dün görevden uzaklaştırıldı " dedi.



Bazı devlet büyükleri, siyasetçi ve gazetecilerin vergi kayıtlarına girdiği gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan Maliye Müfettişi Hamza Kaçar'ın "uluslarası düzeyde aranan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kendisine kefilim" ddiği Yasin El Kadı soruşturmasını yaptığı ortaya çıktı.

Hurriyet.com.tr'ye açıklama yapan Kaçar'ın avukatı Ali Refik Uçarcı "Bu soruşturmayla Yasin El Kadı'nın intikamı alınmak isteniyor" iddiasına bulundu.

Uçarcı Vergi Otomasyon Projesi'ndeki kayıtlara Gelirler Genel Müdürlüğü, maliye müfettişleri, Vergi Dairesi başkan ve yardımcılarının şifreli olara girebildiklerini hatırlattı ve şunları söyledi: "Müfettişlere verilen şifreyi başkaları da biliyor. Hamza Kaçar'ın şifresi kulanılarak kayıtlara girildiğini sanıyoruz. Bu olayla Yasin El Kadı soruşturmasını yapan Hamza Kaçar'dan intikam alınmak isteniyor. 2004 yılında yapılan Yasin El Kadı soruşturmasıyla ilgili belgelerin basına sızmasının sorumlusu bile Hamza Kaçar olarak gösteriliyor. Hakkında 20 ayrı suçlamaya dayanarak 11 Ocak'ta soruşturma onayı alındı. Dün de görevden uzaklaştırıldı" dedi

Hamza Kaçar suçlamalara itiraz etti ve görevden uzaklaştırılma kararının iptali için mahkemeye başvuracağını bildirdi. Suçlamalar üzerine Kaçar'ın avukatı az sonra ayrıntılı bir açıklama yapacak.
Saygı Öztürk / hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 18:26:36
Güncelleme :24 Ocak 2007 Çarşamba 18:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?