28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

"Futbolcuya varda bize yok mu?"

İstanbul Devlet Opera Balesi’nin askere gidecek 4 baleti askerliğin balenin ömrünü azalttığını ileri sürerek, sporculara tanınan 33 yaş hakkını kendileri için de istediler. 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde görevli olan dört balet askere alınıyor. Gelecek sezonun gösterilerinde başrol üstlenen baletlerin en az altı ay sahneden uzak kalmasının kurumda ciddi sıkıntılar yaratacağı belirtiliyor. Öyle ki, gelecek sezonda sahnelenecek pek çok oyunun kaldırılması gündemde.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal, “Türkiye’de erkek bale sanatçısı zor yetişiyor. Bale eserlerini sahneye koyarken zaten sıkıntı çekiyoruz, bir de askere alınmaları işimizi iyice zorlaştırıyor. Gelecek sezon oyunları sahnelemekte çok zorlanacağız” dedi.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Soysal, gelecek sezon bazı oyunları sahneleyemeyeceklerini belirtti.

Baletlerin askerliklerini mesleklerinde yapabilmeleri önerisinde bulunan Soysal şöyle devam etti: “Gelişmiş ülkelerde özellikle bale sanatçılarının mesleğine yakın bir şekilde askerliklerini yaptıklarını biliyoruz. Biz de kadın balerinlerimizin üçte biri oranında olan erkek balerinlerimizin vatani görevlerini mesleklerinde yapabilmelerini istiyoruz. Bu mesleğin ömrü çok uzun değil. Herkes mesleği doğrultusunda vatani görevlerini yaparsa, özellikle sanatçılar, perdelerimizi açık tutma şansımız olur.”
NTV
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 22:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?