28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

"Ne ayıp heykel, haydi örtelim"

Gazeteci Gülden Aydın’ın kızı Ceren Aydın’ın Karaburun’nda tatil yaparken, bikini giydiği gerekçesiyle Çakmakçık Koyu’nda haşemalı ve tesettürlü bir grubun saldırısına uğramasına tepkiler sürerken ilçede bir otelin önündeki yarı çıplak heykellerin üstleri bezlerle örtüldü, ardından da heykellerin açık yerleri alçıyla sıvandı.

İzmir’in Karaburun ilçesi, bir süre önce, gazeteci Gülden Aydın’ın kızı Ceren Aydın’a Çakmacık Koyu’ndaki plajda, türbanlı ve haşemalı kişiler tarafından saldırı ve tacizde bulunulduğu iddialarıyla gündeme geldi. Bu durum vatandaşların da tepkisini çekerken, CHP İzmir Miletvekilleri Türkan Miçooğulları ve Erdal Karademir ile İzmir Barosu yönetim kurulu üyeleri, önceki gün ilçeye giderek Karaburun Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Yaşananlara tepki gösterildi. Bu kişilerin hükümetten cesaret aldığı ileri sürüldü.

Bu gelişmelerin ardından Karaburun’daki sahip değiştiren bir otelin (Asya Oteli) önündeki yarı çıplak kadın heykellerinin üstü örtüldü. Bu otelin önündeki heykellerin üstü önce bezle örtüldü, daha sonra ise açık olan yerleri alçıyla sıvandı. Otel yetkililerinin müşterilerinin isteği üzerine bu şekilde bir uygulama yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Konu İzmir’deki yerel televizyonlar tarafından da gündeme getirildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 05:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?