19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

"Yerli malı yurdun malı"

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, “Dışa bağımlılığı azaltmak ve yurt içinde savunma sanayinin gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Donanma Komutanlığınca, döviz kaybını önlemek, dışa bağımlılığı azaltmak, tedarikliği hızlandırmak, yurt içindeki üretici ve satıcı firmalara imkan yaratmak amacıyla hazırlanan “Malzeme Sergisi”nin açılışına katıldı.

Gölcük'e bağlı Bahçecik beldesinde Malzeme Depo Komutanlığındaki serginin açılışını yapan Karahanoğlu, gazetecilere açıklamasında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birliklerin ihtiyacı olan malzemelerin yurt içinden karşılanması ve yerli sanayicinin desteklenmesi amacıyla, 10 yıldan bu yana bu sergiyi açtıklarını söyledi.
 
“Hedefimiz, gemiler için ihtiyaç duyulan yedek malzemeleri mümkün olan azami ölçülerde yurt içinde üretebilmek ve temin edebilmek” diyen Karahanoğlu, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla sonunda 20 bin kalem civarında malzemeyi yurt içinden üretebilir ve tedarik edebilir hale geldik. Bu sergilerin açılmasına bundan sonra da devam edeceğiz. Bütün dileğimiz sergileri Türkiye'deki bütün sanayi kuruluşlarının gezip, inceleyip yapabileceklerini bize bildirmeleri ve bundan sonra da bizim onları ihtiyaç duyduğumuz miktar kadarıyla ürettirip tedarik etmektir. Asıl amacımız, dışa bağımlılığı azaltmak ve yurt içinde savunma sanayinin gelişmesine katkıda bulunmaktır.”

1 MİLYON 200 BİN DOLAR TASARRUF
Açılışta konuşan Deniz İkmal Merkez Komutanı Albay Mehmet Solak, geçen yıl açılan sergiyi 167 firmadan 267 kişinin incelediğini, bunun sonucunda 263 kalem malzemenin bu firmalardan tedarik edilerek, 1 milyon 200 bin dolar tasarruf sağlandığını kaydetti. 

Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Ayhan Zeytinoğlu da Donanma Komutanlığınca açılan malzeme sergisine 5 yıldır katıldıklarını bildirdi.
 
Kocaeli'nde otomotiv sanayinin çok geliştiğini ifade eden Zeytinoğlu, sergiye bölgedeki bütün otomotiv sanayicilerini getireceklerini de kaydetti.
 
Sanayici Şerif Kanık, sergiyi sonuna kadar desteklediklerini, kendileri için yatırıma hazır bir kapı olduğunu ifade etti.
 
8 Kasım 2006 tarihine kadar açık kalacak sergide 1360 kalem malzeme bulunuyor. Sergi, mesai günlerinde 10.00 ile 16.00 arasında ziyaret edilebiliyor.
A.A
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 02:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?