30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

1. Yusuf tahtı kaybetti

Topkapı Sarayı'nda 3. Selim'in Harem'deki tahtını lojmanına taşımak istediği için eleştirilen Saray Müze Müdürü Yusuf Benli görevinden alındı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay görevden alma kararının altında Benli ve İlber Ortaylı arasındaki çekişme olduğu söylendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, katıldığı bir televizyon programında restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verirken, 3’üncü Selim’in tahtının lojmana taşınmasına ilişkin fotoğraflara da değindi.

Günay, “Basında bazı talihsiz haberler çıkıyor tabii ‘Koltuk oraya götürüldü’ falan diye ama bunlar teferruat. Belki yaptıklarımızdan rahatsız olanların konu saptırma çabaları. Biz burada devrim niteliğinde işler yaptık” dedi.

TRT Haber’in canlı yayın konuğu olan Günay, Topkapı Sarayı’nı eski görkemine kavuşturacaklarını belirtip, “Bir rota çizdik, bir strateji planımız var ve adım adım orayı Kanuni Sultan dönemindeki ciddiyetine, görkemine, saygınlığına ve güzelliğine kavuşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Tahtın taşındığını gösteren fotoğraflar yayımlandıktan sonra Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Yusuf Benli, önce tahtın taşınmadığını söylemiş, ertesi gün ifadesini değiştirerek Günay’a “Depoda sıkışıklık vardı. Lojmanda boş odalar olduğu için oraya koyup sıkışıklığı rahatlatmak için taşıttım” demişti

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 09:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?