18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

1 kişi öldü, 27 yaralı var!

Hakkari’de teröristler Bulvar Caddesi’nde iki otomobil arasında bıraktıkları patlayıcıyı, dün akşam saatlerinde Çevik Kuvvet servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı, Zeki Yeşil isimli 1 kişi öldü, 7'si polis 27 kişi de yaralandı.

Patlamanın ardından olay yerinde toplanan kalabılk grupla güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Polis havaya ateş açıp grubu tazyikli su ve gaz bombası ile dağıttı. Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamaya infilak ettirilen bir patlayıcının neden olduğunu söyledi.

Hakkari kent merkezindeki en önemli cadde olan Bulvar Caddesi’nde dün saat 17.35’de şiddetli bir patlama meydana geldi. Hakkari Belediye binasına 100 metre uzaklıkta parkeden iki otomobil arasında elektrik trafosunun önüne bırakılan patlayıcı, Çevik Kuvvet ekibini taşıyan polis servis midibüsü geçerken, uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlamanın şiddetiyle polis midibüsü kontrolden çıktı. Araçtaki 3 polis başlarını çarpma sonucu yaralanırken, çevrede bulunanlardan 13 kişi de çeyitli yerlerinden yaralandı. Şiddetli patlama sırasında çevredeki çok sayıda ev ve işyerinin de camları kırıldı.

Patlamayla birlikte olay yerine çok sayıda sağlık ekibi, ambulans ve polis ekipleri sevkedildi. Yaralı polisler Hakkari Asker Hastanesi, vatandaşlar ise Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürülüp tedavi altına alındı.

ARBEDE YAŞANDI
Patlama yerine sevk edilen güvenlik güçleri ile çevrede toplanan yaklaşık 300 kişilik grup arasında arbede çıktı. Kalabalığı uzaklaştırmak isteyen güvenlik güçlerine taş atılması üzerine polis havaya ateş açıp biber gazı kullandı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye takviye ekipler ile Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Kalabalığa bu kez tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulunuldu. Bir süre davam eden olayların ardından kalabalık dağıldı.

VALİNİN AÇIKLAMASI
Hakkari Valisi Muammer Türker, il merkezindeki patlamada yaralananlardan birinin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.

Vali Türker, Bulvar Caddesi'nde, bir polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, patlamada 20 sivil, 7 de polis olmak üzere toplam 27 kişinin yaralandığını belirtti. Türker, patlamada yaralanan birinin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybettiğini söyledi.

Polis, patlamanın olduğu bölgede teröristlerin yakalanması için önlem alarak geniş kapsamlı çalışma başlattı. Kentin giriş ve çıkışları tutulurken, Hakkari’de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

 

...
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2012 Cuma 10:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?