22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

1 ölü, 3'ü çocuk 4 yaralı

ADANA'da, pompalı tüfekle rastgele sağa sola ateş eden kimliği belirsiz iki kişi, 1 kişiyi öldürürken, futbol oynayan 3 çocuk ile bir kadını da yaraladı. Polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. 

Olay, bu akşam saat 21.30 sıralarında Anadolu Mahallesi 880 Sokak 70 Numaralı evin önünde meydana geldi. Plakası belirlenemeyen otomobilden inen kimliği belirsiz iki kişi, pompalı tüfekle rastgele sağa sola ateş etmeye başladı. Saldırganların tüfeğinden çıkan saçmalar, sokakta yürüyen 91 yaşındaki Hüseyin Tuğluk, birlikte yaşadığı 67 yaşındaki Ayşe Eren ile kendi aralarında futbol oynayan 13 yaşındaki Hasan Körbeko, 11 yaşındaki Mehmet Efe ve aynı yaştaki Bünyamin Toy'a isabet etti. Göğsüne ve bacağına aldığı saçmalarla ağır yaralanan Hüseyin Tuğluk ve bacağından yaralanan Ayşe Eren, olay yerine çağrılan ambulansla Adana Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Futbol oynarken bacağına isabet eden saçmalarla yaralanan Bünyamin Toy da, polis aracıyla Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Saldırganlar ise, pompalı tüfeği bir çuvala koyarak, Anadolu İlköğretim Okulu yanındaki plakası alınamayan otomobile binerek kayıplara karıştı.
Olay sonrası eve giden Hasan Körbeko ve Mehmet Efe'nin de saldırıda yaralandığı anlaşıldı. İki çocuk aileleri tarafından Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. 

Göğsüne aldığı saçmalarla ağır yaralanan Hüseyin Tuğluk, Acil Servis'teki ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Tuğluk, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Yaralı çocuklardan Hasan Körbeko, “Sokakta arkadaşlarımla futbol oynuyordum. Birden silah sesleri duyduk, ne olduğunu anlayamadık. Hemen eve kaçtım. Bir süre sonra ayağımın kanadığını fark ettim. Hastaneye geldiğimde silahla vurulduğumu anladım'' dedi. 

Yaralılardan Bünyamin Toy'un hayati tehlikesinin sürdüğü belirtilirken Körbeko ve Efe'nin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Polis ekipleri, saldırganları bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 10:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?