16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

10 Türk'e ait kemikler bulundu

Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi'nin kazı programı çerçevesinde geçtiğimiz Salı günü Güney Lefkoşa'nın Strovolos bölgesindeki Parisinu'da başlatılan kazılarda, Kıbrıslı Türklere ait oldukları tahmin edilen kemikler bulundu.

Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi'ndeki Rum Üye İlias Georgiyadis, 1964 döneminde kaybolan Kıbrıslı Türklere ait olduğu tahmin edilen yaklaşık 10 kişiye ait kemik bulunduğunu kaydetti.

Söz konusu yerin kemiklerin çıkarılması için uygun bir şekilde hazırlandığını belirten Georgiyadis, kemiklerin antropoloji laboratuarına götürülmek amacıyla özel kutulara konulmadan önce kaydedileceğini ve fotoğraflarının çekileceğini ifade etti.

Georgiyadis, iki toplumlu grup üyelerinin, Arjantinli bilim adamlarıyla beraber büyük bir dikkat, saygı ve hassasiyet içerisinde çalışmaları sürdürdüğünü de belirtti.

Parisinu ve Lefkoşa bölgesinde onlarca hendek bulunuyor ve bunlardan bazılarında 1964 dönemine ait Kıbrıslı Türk kayıp kemikleri olduğu yönünde bilgiler geliyor.

Şu ana kadar yapılan kazılarda 10 Kıbrıslı Türk kayba ait oldukları tahmin edilen cesetlerin, başka bir yerde öldürüldükten sonra kuyuya atılmak üzere Parisinu'ya getirildiği ifade ediliyor.

Ayrıca bu bölgede Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalma kuyular Lefkoşa'ya su nakledilmesi için kullanılmaktaydı.
ZAMAN
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 18:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?