19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

11 bin kişiyi hasta etti, gülüyor!

AKSARAY’da 10 gündür süren ’norovirüs’ salgınıyla ilgili tedavi edilen hasta sayısı 11 bini buldu.

Hastalığın ilk ortaya çıktığı günlerde başkanlık makamındaki tuvaletin lavabosundan doldurduğu şebeke suyunu içerek gündeme gelen Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özdil, hastaneye kaldırıldığı iddialarını yalanladı.

Özdil, “Demir gibiyim. Hala musluktan şebeke suyu içiyorum. Hala musluktan şebeke suyu içiyorum. Kaynatılmış su, hazır su, ne bulursam içiyorum. Susadığım anda elimin altında ne varsa içiyorum. Bugüne kadar ne yapıyorsam şimdi de aynısını yapıyorum. Hastalandı haberleri yapanları mahkemeye vereceğim” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise, yardımcısı gibi şebeke suyunun temiz olduğuna inandığını belirterek, “Göreve geldiğimden bu yana 300 kilometre su borusu döşedim. Yapmaya da devam ediyorum. Virüsün sudan bulaştığını düşünmüyorum. Çok fazla bir tedbir de almadık. Zaten görevimiz olan şeyleri yapıyoruz. Sadece, Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesiyle sudaki klor oranını 0.5’den 2’ye çıkardık” diye konuştu. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, virüsün belediyenin şebeke hattını değiştirmesi sırasında patlayan kanalizasyon borusundan bulaştığını açıklamıştı.

Vatan
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 08:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?