27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

13 yıl aradan sonra yine

Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakan unvanıyla en son 1996’da Necmettin Erbakan’ın ziyaret ettiği Libya’ya 13 yıl aradan sonra ticaret çıkarması yapıyor.

Erdoğan, dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, milletvekilleri ve 100 dolayında işadamıyla bugün Libya’ya gidiyor. Erdoğan, ziyaretinde Libya lideri Muammer Kaddafi ve Başbakan Bağdadi Ali el Mahmudi ile görüşecek ve Türkiye-Libya İş Forumu’na katılacak. Libya, Türk müteahhitlik sektörünün Rusya’dan sonra en fazla iş üstlendiği ülke konumunda bulunuyor. Son 6 yılda Türk firmaları Libya’da 8 milyar dolar dolayında inşaat işi aldı.

Kuzey Afrika açılımı

Kaddafi de devrimin 40’ıncı yıldönümü olan 2009’dan itibaren 5 yıl içinde 160 milyar dolarlık altyapı yatırımı hedeflediğini açıklamıştı. Bu projelere girmeyi amaçlayan Türk iş dünyası, küresel ekonomik krizden daha az etkilenen Kuzey Afrika ülkelerine dönük açılıma önem veriyor. Erdoğan, ekonomi ve ticaret ağırlıklı iki günlük programın ardından çarşamba günü Türkiye’ye dönecek. Başbakanlık, tarihsel ve kültürel derinliği bulunan Türkiye-Libya ilişkilerinin Başbakan’ın ziyaretiyle yeni bir ivme kazanmasının beklendiğini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 15:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?