22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

13 yıldır oruç tutuyor

Osman Ay, lisede okuduğu dönemlerde 155 kilo olduğunu, 1985'de sınıf arkadaşları ve öğretmenleri ile gittikleri İstanbul gezisinde arkadaşlarının tartılarak kilolarını öğrendiği sırada tartıcının '''Sen sakın benim tartıma çıkıp ekmeğimle oynama'' diyerek kendisiyle alay ettiğini söyledi. 

Bu sözün gururunu kırdığını ve zayıflamaya karar verdiğini ifade eden Ay, kendi kendine uyguladığı diyetle 4,5 ayda 70 kilo zayıflayarak 85 kiloya düştüğünü anlattı.

İdeal kilosuna ulaştığını ve bu kiloyu muhafaza etmek istediğini dile getiren Ay, ''Bunun için yediklerime dikkat ettim. Ancak 1992 yılından sonra beslenme alışkanlığım iyice değişti. Uzun süre uyguladığım diyetle gündüzleri yemek aklıma gelmez oldu. Ben de günlerimi aç geçirmektense oruçlu geçirmeye karar verdim. O günden itibaren Ramazan ve Kurban bayramları dışında oruç tutuyorum. Şu anda 4 bin 914 günlük oruçluyum. Bayramlarda orucu bıraktığım için rahatsızlanıyorum'' dedi.

Dünyada bu kadar uzun süre oruç tutan başka kimsenin olmadığına inanan Ay, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 2 yıl önce başvurduğunu, ancak bu konuda başka bir örnek olmadığı için başvurusunun bekletildiğini ifade etti.
A.A
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2007 Çarşamba 17:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?