22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

15 aylık esaret operasyonla son buldu

Van'da İran uyruklu bir kişi, kardeşinin borcu olduğu iddiasıyla 15 ay bir evde rehin tutuldu. İhbar üzerine eve operasyon düzenleyen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İran uyruklu şahsı kurtarırken olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre rehin alma olayı Hafiziye Mahallesi Kazimbey Sokak'ta meydana geldi. İranlı şahsın yaklaşık 15 aydan beri bir evde rehin tutulduğu ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece geniş güvenlik önlemleri altında bahse konu eve operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon sonucu İran vatandaşı olan T.M.Z. kilitli olduğu odadan kurtarılırken, evde bulunan Ö.Ç., F.Ç. ve H.Ç. isimli şahıslar gözaltına alındı. Firar eden 1 kişinin bulunması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.


Gözaltına alınan şahıslar, ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen T.M.Z. isimli İran uyruklu şahıs, verdiği ifadesinde, 8 Mayıs 2006 tarihinde İran'ın Urumiye kentinden İstanbul'a gitmek üzere Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldiğini, burada daha önce tanıştığı Ö.Ç. ve F.Ç. ile karşılaştığını söyledi. T.M.Z. aynı gün Ö.Ç. ve F.Ç.'nin kendisini Van'a getirerek misafir ettiğini, ertesi gün gitmek istediğinde ise bu şahıslar tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Neden tutulduğunu sorması üzerine şahısların kendisini İran'da bulunan kardeşi Zaher'in borcundan dolayı tuttuklarını söylediklerini belirtti.

Borcun ödenmemesi üzerine serbest bırakılmayacağının söylendiğini ifade eden T.M.Z., "Bana birkaç kez İran'daki kardeşimle telefon görüşmesi yaptırdılar. Telefon görüşmemizde ise polise haber verildiği takdirde beni öldüreceklerini kardeşime söylediler. Kardeşim de bu yüzden polise haber veremedi. 15 aydır bir odada kilitli kaldım. İşkence görmedim. Kötü muamele etmediler ama 15 ayda simsiyah olan sakalıma aklar düştü. Allah kimsenin başına böyle şey getirmesin. Dün gece odamda otururken evde bir gürültü duydum. Kapı hızla açılarak içeri polis girdi. Polisi görünce kurtulduğumu anladım ve dünyalar benim oldu. Allah onlardan razı olsun. Şimdi özgürlüğüme kavuştum. İnşallah en yakın zamanda aileme kavuşacağım" iddialarında bulundu.


Gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edilirken İran uyruklu şahıs işlemlerinin yapılması için Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 18:42:20
Güncelleme :21 Ağustos 2007 Salı 18:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?