22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

15 dakikada tecavüz olur mu?

Öznur T. altı yıl önce zihinsel engelli kızına tecavüz edildiğini öne sürerek mahkemeye başvurdu. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi, "15 dakika içinde tecavüz olmaz" diyerek beraat kararı verdi. Kararı Yargıtay da onayınca anne, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu.

Almanya’da çalışan Adanalı Öznur T. (51), 6 yıl önce Almanya’dan izinli olarak geldiği Türkiye’de, zihinsel engelli kızı Serap K’ya (22). ablasının görümcesi A.Ç’nin kayınbiraderi F.Ç’nin tecavüz ettiğini ileri sürerek mahkemeye başvurdu.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan zanlı F.Ç. 04 Temmuz 2003’te beraat etti. Kararda "Sanık F.Ç, Serap K. ile yalnız kaldıkları sürenin yaklaşık 15 dakika olduğunu belirtmektedir. Bu kadar kısa bir süre içinde, sanığın, hiçbir iz bırakmayacak şekilde mağdurenin ırzına geçmesi mümkün görülmemiştir" ifadelerine yer verildi. Öznur T. bunun üzerine davayı temyiz etti. Ancak Yargıtay da beraat kararı onadı. Öznur T. bunun üzerine davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı.

Anne Öznur T. adil yargılama yapılmadığı için Türkiye’den uğradıkları manevi kayıpları nedeniyle kızı ve kendisi için 50’şer bin olmak üzere toplam 100 bin Euro tazminat talep etti. Öznur T. altı yıl önce yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Ablamın görümcesi A.Ç. ve onun kayınbiraderi F.Ç. ile kiraladığım evde sohbet ederken, kapıcı gelip apartman yöneticisinin beni çağırdığını söyledi. Ben dışarı çıkarken A.Ç. de apar topar ’Bekle, ben de telefon açacağım’ diyerek benimle birlikte çıktı. Evde kızım ve F.Ç. yalnız kalmışlardı. Aidatımı ödeyip yaklaşık 15-20 dakikada tekrar eve döndüm. Kızımın ürkek ve garip halleri dikkatimi çekti, ancak aklıma hiçbir şey gelmedi. Birkaç gün sonra Almanya’ya döndüğümde kızımdaki gariplik sürünce, kendisini konuşturdum ve bana tecavüzü anlattı. İnanamayıp doktora götürdüğümde bakire olmadığını öğrendim."

Anne Öznur T. "Kendini savunma gücü ve bilinci olmayan bir genç kız, tecavüzcüye kaç dakika karşı koyabilir? AİHM’den gelecek kararı bekliyorum. Ölünceye kadar kızıma tecavüz edenlerin peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

Hürriyet / DHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 07:20:59
Güncelleme :16 Ekim 2007 Salı 12:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?