22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

15 yaşındaki kıza tecavüz

Batman'da, 15 yaşında psikolojik tedavi gören ve çocuk yuvasında kalan lise öğrencisi H.S. isimli genç kız, uğradığı tecavüz sonucu hamile kaldı.


Genç kızın hamile olduğunun ortaya çıkmasıyla kaçmaya çalışan tecavüz sanığı Erkan B., Silvan'da yakalandı.


İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, tecavüz olayının çocuk yuvasıyla ilgisi bulunmadığını açıkladı. Yetkili, çocuk yuvasında kalan çocukların ailelerin talebi doğrultusunda zaman zaman izinli olarak ailelerinin yanına gönderildiğini, gerçekleşen tecavüz olayının da H.S isimli kızın izinli olduğu dönemde yuva dışında cereyan ettiğini belirtti.
Çocuk yuvasında kalan çocuklara ailelerinin talebi doğrultusunda izin verdiklerini anlatan yetkili, "Bu genç kızımız 31 Mart tarihi itibariyle ilimiz çocuk yuvasına gelmiştir. O tarihten itibaren belirli aralıklarla ailesinin talebi üzerine kendisine izin verilmiştir. Tecavüz olayı ise genç kızın izinli olduğu 25-28 Mayıs tarihleri arasında vuku bulmuş. Genç kızın ifadesi bu yöndedir" dedi.


İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, genç kızın güvenliği açısından başka bir ildeki çocuk yuvasına nakledilebileceğini açıkladı.

KARDEŞİNİN PATRONU TECAVÜZ ETTİ
Çocuk yuvasında kalan ve zaman zaman ailesinin talebiyle izin alan H.S., kardeşinin çalıştığı iş yerine gitti. Kardeşini görmek için iş yerine giden H.S isimli genç kıza kardeşinin patronu Erkan B. tecavüz etti. 25-28 Mayıs tarihlerinde tecavüze uğrayan H.S., durumu ailesi ve çocuk yuvası yetkililerinden gizledi. Çocuk yuvasında 3 gün önce yapılan rutin sağlık kontrolünde rahatsız olduğunu belirten H.S.'nin yapılan kontrollerinde 3,5 aylık hamile olduğu saptandı. Devlet Hastanesinde de yapılan
kontrollerde genç kızın hamile olduğunun belirlenmesi üzerine durum yetkililere bildirildi ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapıldı.
Genç kızın verdiği ifade doğrultusunda tecavüzcü Erkan B., gittiği Silvan ilçesinde yakalandı. Adli mercilere sevk edilen Erkan B. tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
Tecavüze uğrayan H.S. isimli kız çocuğunun ailesinin Siirt'ten Batman'a göç ettikleri öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 01:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?