28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

16 aylık Türkan'ın kalbi sağda

Kırıkkale'de yaşayan ve henüz 16 aylık olan Türkan Nur Toyran'ın kalp ve karaciğerinin ters tarafta olduğu, iç organlarının bağlantılarını sağlayan damarlarında farklı yerlerde bulunduğu belirlendi.
 
Edinilen bilgiye göre, 16 ay önce doğan ve doğumundan kısa süre sonra sık sık hastalanan minik Türkan Nur Toyran'ın iç organlarının olması gereken yerlerden farklı yerlerde olduğu ortaya çıktı. Zeliha ve Kemal Toyran çiftinin ikinci çocukları olan Türkan Nur doğumdan hemen sonra hastalandığı için 2 ay süreyle doktor kontrolünde küvezde kaldı. Taburcu olup eve getirildikten sonrada sık sık rahatsızlanan minik Türkan, ilerleyen süreçte enfeksiyona bağlı rahatsızlıklar nedeniyle hastaneye götürüldü. Başlangıçta akciğer enfeksiyonu şüphesiyle sürekli olarak kontrol altında tutulan Türkan Nur'un sağlık problemlerinin devam etmesi üzerine ileri tetkikler için röntgeni çekildi. Röntgenler incelendiğinde minik Türkan'ın tıp dilinde Des-kardiyo olarak adlandırılan ve ender rastlanılan bir rahatsızlıktan muzdarip olduğu belirlendi. Türkan'ın göğüs kafesinin sol tarafında bulunması gereken kalbi sağ tarafta, sağ tarafta bulunması gereken karaciğerinin ise sol tarafta olduğu ayrıca iç organlarının bağlantılarını sağlayan damarların da farklı yerlerde bulunduğu ortaya çıktı.
 
Bu ilginç durumunun belirlenmesinin ardından yapılan tetkik, tahlil ve tedavilerle yeniden sağlığına kavuşan minik Türkan, hastalık dönemini ciddi oranda atlatarak normal hayata döndü. 

Türkan Nur Toyran durumu hakkında bir açıklama yapan Kırıkkale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Öncel, tıpta ender rastlanan bir durumla karşı karşıya olan Nur Toyran'ın durumunun hastalık olarak kabul edilemeyeceğini belirterek, "İç organları farklı yerlerde olan kişiler hayatlarını normal olarak devam ettirebiliyorlar. Genellikle bu durum ergenlik döneminden sonra farkediliyor. Tıpta biz bunu doğumsal ve yapısal bir durum olarak kabul ediyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 16:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan alasırt IP: 88.229.3.xxx Tarih : 8.01.2007 16:40:10
26 Yaşındayım. Adana'da yaşıyorum. Benim durumumda aynı ama hiç bi rahatsızlığım yok