16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

17 yaşındaki kızın akıl almaz intikamı

Batman’ın Gercüş İlçesi’nde kaybolduktan 10 gün sonra komşularının fosseptik çukurunda cesedi bulunan 13 yaşındaki Esra Kardeş’in, akıl almaz bir intikam cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı

Esra'ların komşu kızı 17 yaşındaki S.S.’nin, kendisini terkeden Esra'nın amcasının oğlundan intikam almak için Esra Kardeş'i bez parçasıyla boğduktan sonra, anne ve babasının yardımıyla fosseptik çukuruna attığı anlaşıldı. S.S. ile anne- babası tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gercüş’ün Yolağzı Köyü’ne yaşayan 13 yaşındaki İlköğretim Okulu Öğrencisi Esra Kardeş, 10 gün önce evinden ayrıldıktan sonra ortadan kayboldu. Günlerce arayan köylüler Esra'nın izine rastlayamadı. Köyde tek aranmayan, Kardeş ailesine komşu olan ve arama çalışmalarına katılan İbrahim S.’nin evi oldu. İbrahim S. evini aratmak istemezken, önce eve sonra evin bahçesinde bulunan fosseptik çukuruna bakan köylüler, çukurda Esra Kardeş’in cansız bedenini buldu. Yapılan otopside Esra Kardeş'in çukura atılmadan öncçe boğularak öldürüldüğü belirlendi.

AKIL ALMAZ İNTİKAM

İddiaya göre, S.S., aşık olduğu Esra Kardeş’in kuzeni tarafından bir süre önce terk edildi. Bunun üzerine S.S., çevresindekilere, “O beni terk ettiği için başına büyük olay getireceğim” dedi. S.S., 13 yaşındaki kardeşi B.S.’nin doğum gününe aynı sınıftan arkadaşı ve komşusu olan Esra Kardeş’i de davet etti. Evde yapılan doğum günü kutlamasına katılan bir grup arkadaş, pasta yiyip eğlendi. Herkes gittikten sonra S.S. Esra Kardeş'i evde tuttu. Daha sonra da bezle boğarak öldürdü. Ailesinin Esra'yı aramaya başlaması üzerine de S.S. durumu ailesine anlattı. Babası İbrahim S. ile annesi Mülkiye S. Esra Kardeş'in cesedini evlerinin bahçesindeki fosseptik çukuruna attı.

OLAYI AYRINTILI ANLATTILAR

Ceset bulunduktan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan S.S. ve ailesi, jandarmadaki ifadelerinde cinayeti tüm ayrıntılarıyla itiraf ettikten sonra mahkemeye sevk edildi. Gercüş Adliyesi’ne sıkı güvenlik önlemleri altında getirilen İbrahim S. eşi Mülkiye S., kızları S.S. ve B.S’nin yakınları gazetecilere saldırdı. Mahkeme,İbrahim S. eşi Mülkiye S. ve kızları S.S.’nin tutuklanmasına karar verirken B.S. serbest bırakıldı.

Köylüler alayın ardından büyük şaşkınlık yaşarken, “İbrahim S. Esra’yı arama çalışmalarına bizimle birlikte katıldı. Her tarafı aramıştık. Ancak köyde sadece onun evi aranmamıştı. Aramak isteyince de kızıp, ‘Olur mu öyle şey, siz ne dediğinizin farkında değilsiniz’ diye tepki göstermişti” dedi.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 14:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?