18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

19 Mayıs gergin başladı

İstanbul’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamalarının ilk adresi Taksim Cumhuriyet Anıtı oldu. Törende, anıta çelenk konulması sırasında gerginlik çıktı. DSP’li olduğu belirtilen bir grup, "Önce saygı duruşu istiyoruz" diyerek İstanbul Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Numan Güzey’in üzerine yürüdü. Araya girenler saygı duruşununun çelenk konulmasının ardından gerçekleşeceğini söyledi. Törenin saygı duruşunda bulunulması ile başlaması gerektiğini söyleyen grup, uzun süre ikna olmadı. Yaşanan tartışmanın ardından grup, anıt önünde saygı duruşu yaptı.

 

19 MAYIS TÖRENİNE KATILAN KIDEMLİ ALBAYA GÖZALTI

AZINLIKLARA yönelik suikast iddialarına ilişkin yürütülen ’Kafes Soruşturması’ kapsamında tutuklanan, 2010 yılı Temmuz ayında tahliye edilen, Güney Deniz Saha Komutanlığı Muayene Komisyon Başkanı Kıdemli Albay Levent Gülmen, İzmir’in Foça İlçesi’nde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında yeniden gözaltına alındı.

Törene sivil kıyafetle katılan Albay Gülmen Foça Merkez Komutanlığı görevli askerler tarafından alınıp, sağlık muayenesinin ardından Foça Adliyesi’ne götürüldü.

BAKANA ANTALYA'DA TEPKİ

Antalya’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, kutlamaların yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’na girişi sırasında kalabalık bir grup tepki gösterdi.

Aralarında CHP’li ve İP’lilerin de bulunduğu grup, Günay meydana geldiği sırada sloganı attı. Meydandaki kutlamalar sağanak yağmur nedeniyle yarıda kesildi ve Atatürk Spor Salonu’na alınarak burada devam etti.

SİMGE İSKELEDEN KARAYA ÇIKARILDI

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a gelişini sembolize eden bayrak, Kurtuluş Yolu’ndaki Bandırma Vapuru’nun simgesi iskeleden karaya çıkarıldı.

...
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2012 Cumartesi 11:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.241.17.xxx Tarih : 19.05.2012 13:34:30

 pkk  iki gün önce bir binbaşıyı katlediyor 2 gün sonra bir zihhniyetin  polisi türk polisi demeye dilim varmıyor 19 mayıs törenlerinde bir binbaşıyı hapse atıyor yanlız şunu farkettim türk ordusu ne kadar çok subay yetiştirmiş hapse at  öldür tüketemediler tüketemezlerde inşallah türk milletinin  bir ermeni düşmanı ve onun   pkk vardı artık onların yanına yeni yenileri ekleniyor ve beraber aynı yolda yürüyorlar