30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

19 Mayıs kutlu olsun

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 89’uncusu bugün tüm yurtta törenlerle kutlanacak. Ankara’daki törenler Anıtkabir ve 19 Mayıs Stadyumu’nda, İstanbul’daki törenler ise Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde.

ANKARA’da 19 Mayıs törenleri saat 7.00’de top atışı ile başlayacak. Kutlamalar çerçevesinde resmi daireler, özel kuruluşlar, askeri kurum ve karargahlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak, gece de ışıklandırılacak. Anıtkabir’de saat 9.00-9.30 saatleri arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer sivil ve askeri erkanın katılacağı devlet töreni gerçekleştirilecek. Sivil ve askeri erkan Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinde saygı duruşunda bulunacak ve çelenk koyacak. Aynı saatlerde ayrıca, Atatürk anıtlarına da çelenk konulacak.

İlk konuşma Çelik’ten

19 Mayıs Stadyumu’ndaki tören ise saat 09.30’da bando eşliğinde alana yerleşilmesiyle başlayacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün saat 10.00’da şeref tribünündeki yerini almasının ardından törende ilk konuşmayı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yapacak. Tören, bir öğrencinin gençler adına konuşmasıyla devam edecek. Öğrenci, gençlik adına bir şiir, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ve Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı okuyacak. Daha sonra, Samsun’dan getirilen bayrak ve Selanik’ten getirilen bayrak ile toprak Cumhurbaşkanı Gül’e sunulacak. Gençlik Marşı’nın söylenmesi ve seremoni tablosunun çözülümünün ardından Jandarma bando gösterisi yapacak.

İstanbul’da Taksim’de

Türk Hava Kurumu’nun paraşütle atlama gösterilerinin ardından ise tören geçişi yapılacak. Tören geçişinin tamamlanmasından sonra yer ve fon grubu gösterileri gerçekleştirilecek. Tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e törenin bitişinin arzıyla sona erecek. İstanbul’daki 19 Mayıs kutlamaları saat 9.30’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’na mülki ve askeri Erkan tarafından çelenk konulması ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İstanbul Valisi Muammer Güler, Şeref Defteri’ni imzalayacak. İnönü Stadyumu’ndaki tören ise saat 10.00’da başlayacak. Törene İstanbul Valisi Muammer Güler, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katılacak.

...
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 07:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?