28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

19 Mayıs törenlerle kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta KKTC’de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlandı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti.

Törene Cumhurbaşkanı Sezer önderliğinde Meclis Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal, bazı bakanlar, yüksek yargı mensupları, Genelkumay Başkanı ve kuvvet komutanları katıldı.

Mozoleye çelenk konulmasının ardından Cumhurbaşkanı Sezer, Anıtkabir özel defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Sezer deftere “Çağdaş yaşamın, ülkedeki huzur ve güvenin en önemli dayanağı olan laik ve demokratik cumhuriyet tüm yurttaşlarımız, kurum ve kuruluşlarımızın sahipliğinde hedeflerine ulaşacaktır” diye yazdı.

Sezer Türk ulusunun Yüce Atatürk’ün hedeflerini gerçekleştirecek bir gençlik yetiştirdiğini ve yarınlara güvenle baktığını da belirtti.

Atatürk’ün doğumunun 125’inci yılını da kutlayan Cumhurbaşkanı, Ata’ya bağlılık ve şükran dilekleriyle mesajını noktaladı. Devlet erkanı daha sonra 19 Mayıs Stadyumu’ndaki törenlere katılmak üzere Anıtkabir’den ayrıldı.

19 Mayıs İstanbul’da da törenlerle kutlandı. Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, İnönü Stadı’ndaki törenle devam etti.

Samsun’da düzenlenen 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışını sembolize eden bayrak, müze gemi bandırma vapurundan törenle karaya çıkarıldı.

Atatürk’ün doğum günü nedeniyle Sevgi Park’taki pasta kesilerek kutlama yapılacak. Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk yıldızları da doğu park üzerinde gösteri düzenledi.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 14:20:25
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 20:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİMTOKMAK IP: 88.233.48.xxx Tarih : 19.05.2006 11:51:28
SEVMEK GÜZELDİR ÇENNET VATANI)(HATIRLA UNUTMA ASLA ATANI)(VATAN İÇİN TOPRAKTA ŞEHİT YATANI)(ŞEHİTDİR VATANIN VATANIN HER YANI)(SENE BİN DOKUZYÜZ ONDOKUZ BAŞKET İŞKAL ALTINDA)(TOPLANIYOR ULUS ATAM SAMSUNDA)(ATAMIN ATAMIN YANINDA)(İMAN VAR MEHMETCİĞİN KANINDA)(TARİHTE ESARETLE YAŞAMADIK YAŞAMAYACAĞIZ)(ONDOKUZ MAYISI BİRLİK İLE HEP ANACAĞIZ)(VATAN İÇİN CAN VERİP CAN ALACAĞIZ)(BİZ KİNDEN NEFRETDEN ULUS OLARAK UZAĞIZ)( ATAM GECLİK GELECEK DEMİŞTİ)(GEÇLİK BÜYÜDÜ YEŞERDİ YETİŞTİ)(VATAN İÇİN ULUS İÇİN ANT İŞTİ)( ONDOKUS MAYIS BİRLİK BERABERLİK CUMHURİYET İÇİN GÜNEŞTİ)(? SAYGILARIMLA )(SAMUNLU İBRAHİMTOKMAK