16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

19 üniversite öğrencisi gözaltına alındı

ÇUKUROVA Üniversitesi'nde (ÇÜ), yasadışı gösteri yaptıkları iddiasıyla tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için eylem yapan bir grup öğrenciye polis müdahale etti. Polis, uyaralıra rağmen kendilerine direnen 19 öğrenciyi gözaltına alındı.

ÇÜ Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören yaklaşık 50 öğrenci, bugün öğle saatlerinde R1 Derslikleri önünde toplandı. Öğrenciler, 21 Mart'taki nevruz kutlamalarında yapılan gösteriler sırasında yasadışı örgüt propagandası yaptıkları, yasadışı afiş astıkları iddiasıyla 5 Nisan'da tutuklanan 3 arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyip, destek amacıyla basın açıklaması yapmak istedi. Bu amaçla pankart da açan ögrenciler polis engeliyle karşılaştı. Öğrencilerin pankartı kaldırmalarını isteyen polis, eylemin yasadışı olduğunu bildirerek dağılmalarını söyledi. Polisin uyarısını dikkate alyayıp eylemlerinde direnan öğrencilere polis müdahale etti. Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, göstericilerden 19'unu yaka paça gözaltına aldı, diğer öğrenciler de müdahale üzerine, dersliklere, fakülte binalarını, kafeteryalara kaçarak gözaltından kurtuldu.

‘Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet’ ve ‘yasadışı pankart açmak’ suçlarından gözaltına alınan öğrenciler, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 16:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?