19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

2. adam bir kadın mı?

Seçimlerin ardından oluşan Meclis, yemin töreni sonrası başkanını seçecek. TBMM Başkanlığı koltuğuna Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin’den sonra, dördüncü kez AK Partili bir isim oturacak.

Kulislerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sürpriz yaparak TBMM Başkanlığına bir kadın milletvekilini aday göstereceği ve en kuvvetli adayın da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu olduğu belirtiliyor.

Böylelikle protokolde ‘’Türkiye’nin ikinci adamı’’ olarak anılan TBMM Başkanlığı koltuğu, tarihinde ilk kez bir kadına emanet edilecek ve 2. adam da ‘’Kadın’’ olacak. TBMM Başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanlığına vekalet ediyor. TBMM Başkanlığı için Mehmet Ali Şahin ile devam edilmesi, Cemil Çiçek veya Burhan Kuzu’nun aday gösterilmesi de formüller arasında bulunuyor.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK

Başbakan Erdoğan'ın " Ustalık dönemi’’ diye nitelediği bu dönemde 61. Hükümet de kurulacak. Yeni hükümette Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün koltuklarını koruması bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığına Antalya eski belediye Başkanı Menderes Türel’in getirilme ihtimali yüksek bulunuyor. Adalet Bakanlığına yeniden Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanlığına Binali Yıldırım, İçişleri Bakanlığına Beşir Atalay, AB Bakanlığı’na Egemen Bağış, Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı’na da Erdoğan Bayraktar ya da Veysel Eroğlu’nun getirilmeleri bekleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Fatma Şahin’in getirilebileceği belirtilirken, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın yeni kurulan Ekonomi Bakanlığı’na, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Kalkınma, Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na atanabileceği kulislerde dile getiriliyor. Nihat Ergün’ün adı İçişleri Bakanlığı için de geçiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı için de Faruk Özak kuvvetli isimler arasında bulunuyor.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 13:06:14
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 21:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?