16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

2. Ordu’’da izinler kaldırıldı

PKK’ya yönelik operasyonların sürdüğü 2. Ordu Bölgesi’nde görev yapan TSK personelinin izinleri sınırlandırıldı. 

Kıtalara gönderilen emre göre, bölgede görev yapan askerler ancak acil durumlarda izne çıkabilecek. 2. Ordu Komutanlığı bölgesindeki hareketliliğin artmasıyla, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız da sınır denetimlerini sıklaştırdı. 

Iğsız, Hakkari ve Şırnak kırsalındaki jandarma karakollarına kadar giderek denetimlerde bulunuyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’in de önümüzdeki günlerde Irak sınır bölgesinde incelemelerde bulunacağı belirtildi. Temmuz ve ağustos ayının izin dönemi olması nedeniyle, bu dönemde izne gitmek isteyen erbaş ve erlerin izinleri de yine bu esasa göre kullandırılacak.

Sınıra yapılan askeri yığınak çerçevesinde, Silopi’de konuşlu 23’üncü İç Güvenlik Piyade Tugayı’na bağlı tank ve topçu birliklerinden oluşan Akrep Özel Görev Kuvvetleri de sınır boyuna yerleştirildi. Kuzey Irak’taki Haftanin, Sinaht ve Pirbela kesimlerindeki terörist kamplarının yakınlarında bulunan birliklerde, komando güçleri bulunuyor.
Akşam
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 05:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?