19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

2.3 milyon YTL’lik mirasın várisi, fakir belgesi aldı

Sönmez Holding’in sahibi Ali Osman Sönmez’in oğlu olduğunu ispat ederek kendisini tek váris gibi gösteren üvey kardeşi işadamı Celal Sönmez’e karşı açtığı davayı kazanan Kubilay Sönmez, kardeşinin şirketten aldığı parayı kesmesi ve kızını da işten çıkarması üzerine "fakirlik belgesi" çıkartarak adli yardım talebinde bulundu.

AVUKATI Hüseyin Demir aracılığı ile Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davada 2001 yılında vefat eden ünlü işadamı Ali Osman Sönmez’in Gümülcine’de evlendiği ilk eşi Halide’den olduğunu söyleyen Kubilay Sönmez, Celal Sönmez ve vefat eden Cemil Sönmez’le babadan bir, anadan ayrı kardeş olduklarını belirtti. Kendisini tek varis gibi gösteren Celal Sönmez’in Bursa 1’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nden veraset kararı aldığını anlatan Kubilay Sönmez, Gümülcine’den getirttiği evlilik kayıtları ve Kartal Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararı ile mirasa ortak olduğunu anlattı.

TEREKE DOSYASI AÇTI

Milyon dolarlık mirası belirlemek için tereke dosyası açıldığını anlatan Kubilay Sönmez, kardeşinin veraset intikal vergi beyannamesine göre babasından Ziraat Bankası TBMM Şubesi’ndeki hesabı, hazine bonosu, hisse senedi, firma öz sermayesiyle birlikte toplam 2 milyon 300 bin YTL kaldığını söyledi.

Kubilay Sönmez, babası Ali Osman Sönmez’in sağlığında kendi saklı payını zedeleyerek kardeşi Celal, yeğenleri Ali Cem, Cemil, Osman ve yengesi Ümran Sönmez’e yaptığı kazandırmaların tespit edilerek tereke dosyasına iadesini istedi.

Kubilay Sönmez, kardeşi Celal Sönmez’in bugünkü mal varlığınına babası sayesinde kavuştuğunu belirtti.

Ali Osman Sönmez’in öğrencilik yıllarından itibaren Celal Sönmez’e şirketlerinden hiseler verdiğini söyleyen Kubilay Sönmez, kardeşinin babasının yanında işe girdikten 6 yıl sonra İsviçre’de lüks bir daire, Kanlıca ve Yeniköy’de de villa ve üzerine As Merkez adlı iş merkezinin kurulu olduğu 49 bin 388 metre kare arsa aldığını anlattı.

Babasının sağlığında pek çok malını, şirket hissesini bedelsiz yahut rayiç bedelin altında Celal Sönmez ve ailesine verdiğini, üçüncü kişiler adına aldığı taşınmazları Celal Sönmez ve ailesine devrettiğini bildirdi.

ZENGİNLİĞİ BABAMDAN

Kubilay Sönmez devamla, şirketlerdeki kár paylarını almayarak Celal Sönmez’in hissesinin artmasına neden olduğunu, Celal Sönmez’e sermayesini kendisinin verdiği şirketler kurdurduğunu, hesaplarından Celal Sönmez’in hesabına ölümünden önceki sene yoğunlaşan ve milyonlarca dolara ulaşan para hareketi bulunduğunu açıkladı.

Babasının yengesi Ümran Sönmez’e bedelinin altında bir fiyatla sattığını iddia ettiği Yeşilköy’deki eve tedbir koyduran Kubilay Sönmez, işçi bir ailenin sekreter kızıyken kardeşiyle evlenen Ümran Sönmez’in evi alacak maddi gücünün olamayacağını anlattı.

Mirastan pay isteyince kardeşinin şirketten aldığı 1,5 milyarı kestiği, kızı Nilüfer’i işten çıkardığını söyleyen Kubilay Sönmez, eşine ait evde işci emeklisi maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını belirtti. Dava masraflarını karşılayamadığını söyleyen Kubilay Sönmez, fakirlik belgesi çıkartarak adli yardım talebinde bulundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 03:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?