22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

2 askerin ailesi İHD'ye başvurdu

Dağlıca'da kaçırılan ve serbest bırakılan 2 askerin ailesi İnsan Hakları Derneği'ne başvurdu.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terörist saldırının ardından kaçırılan ve serbest bırakıldıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan oğullarını görmek için Van'a gelen 2 aile, hukuki yardım için İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'ne başvurdu.

Çocuklarını görmek için sabah saatlerinde Van'a gelen ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hacıbekir Kışlası'nda tutuklu bulunan çocukları ile görüşen Ramazan Yüce (Mardin) ve İlhami Demir'in (Ağrı) anne ve babaları, daha sonra davayı üstlenen Van Barosu'ndan avukat Ramazan Korkmaz'ı ziyaret etmek istedi.

Korkmaz'ın yoğun işleri nedeniyle şehir dışında bulunmasından dolayı Demir ve Yüce aileleri İHD'ye başvurarak hukuki yardım istedi. İHD yetkilileriyle bir süre sohbet eden aileler, gerekli formları doldurduktan sonra şubeden ayrıldı. Aileler, yaşadıkları üzüntüden dolayı açıklama yapmaktan kaçınırken, İHD Van Şube Başkanı Cüneyt Caniş, gerekli yardımı yapacaklarını, hukuksal boyutta her türlü girişimde bulunacaklarını kaydetti.

Ailelerin başvuru yapmaları sırasında Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar ve partili üyeler de hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 17:56:28
Güncelleme :13 Kasım 2007 Salı 01:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selma IP: 88.254.93.xxx Tarih : 12.11.2007 19:06:33

ölseler diyen adam gerçek söylemiş vatan hayinlerini yaşatmıyacaksın Nedense hepsinin ifadesi aynı hangi avukat ders vermiş ifadeleri onların suçlu olduğunu açık açık ele veriyor zaten ele veriyor anlamayan hayvandır. neden dağda hep onların silahı tutukluk yapmış.geç kardeşim çocukça ifadeler