16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

2 ayda 200 rögar kapağı çalındı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde son 2 ay içinde toplam 200 adet rögar kapağı çalındı. 
Rögar kapaklarının çalınması vatandaşın tepkisine neden olurken, Turgutlu Belediyesi'nin de huzurunu kaçırıyor. 

Geçtiğimiz aylarda İstanbul'da meydana gelen ve küçük bir kız çocuğunun ölümüyle sonuçlanın olayın ardından gündemden düşmeyen açık rögar kapakları, Turgutlu'da farklı bir boyut kazandı. 

Son 2 ayda ilçede 200'den fazla rögar kapağı çalındı. Yaklaşık 14 ile 16 kilo arasında değişen rögar kapakları belediyeyi maddi açıdan zarara uğratırken, üzücü bir olayın meydana gelme ihtimali de yetkilileri sıkıntıya sokuyor. Hırsızların gelir kapısı haline gelen rögar kapaklarının çalınması, vatandaşların da tepkisine neden oldu. 

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hırsızlık olaylarının önüne bir türlü geçemediklerini belirterek, "Vatandaşlarımıza da bizim kadar görev düşüyor. 

Başta rögar kapakları olmak üzere herhangi bir problem gördüklerinde belediyemizin ücretsiz 188 numaralı servisini aramalarını ve durumu yetkililere bildirmelerini istiyoruz. Biz bu konuda çok hassas davranıyoruz ve üzerimize düşenin fazlasını yapıyoruz. Her rögar kapağının başına bir nöbetçi koyma gibi şansımız yok. Vatandaşlardan duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 01:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?