18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

2 kez kaza atlattılar

"Balyoz Planı" davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in de aralarında bulunduğu mahkeme heyeti, Silivri yolunda iki kez kaza atlattı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Diken ile üye hakimler, sabah saatlerinde, koruma araçlarıyla birlikte ''Balyoz Planı'' davasının gerekçeli kararını yazdıkları mahkeme kaleminin bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne doğru yola çıktı. Konvoy, TEM otoyolunda seyir halindeyken Merve Türkmen, kullandığı 34 DT 2847 plakalı otomobilinin direksiyonunu konvoya doğru kırdı.

Görevliler 160 kilometre hızla giderken aracını konvoya yaklaştıran Türkmen'in aracını kaza tehlikesine neden olduğu için durmasını söyledi.

Emniyet şeridinden yoluna devam eden sürücü, Kınalı gişelerini geçtikten sonra tekrar Başkan Diken'in bulunduğu araca doğru otomobilini kırdı.

Bunun üzerine Başkan Ömer Diken, kadın sürücü hakkında aşırı hız ve tehlikeli araç kullanmak suçundan trafik cezası kesilmesi ve Türk Ceza Kanunu'nun ''trafikte genel güvenliğin tehlikeye sokulması'' maddesinden işlem yapılması için talimat verdi. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne getirilen Merve Türkmen hakkında yasal işlem başlatıldı.

Büyük kaza atlattık

Basın mensuplarının olaya ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Ömer Diken, 2 defa büyük kaza atlattıklarını belirterek, "Bizim durumumuz gereği de konvoy dışında bir araç ile uzun süre yan yana gitmeyiz. Görevliler, uyarırlar'' diye konuştu.

Mağdur durumdayım

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi giriş kapısının yakınına park ettirilen aracının yanında babası ile telefonda konuşan Merve Türkmen ise 160 kilometre hızla önünde bulunan konvoyu geçmeye çalıştığını ancak görevlilerin tepkisi ile karşılaştığını söyledi.

Türk Hava Yolları'nda kabin görevlisi olarak çalıştığını ve 26 yaşında olduğunu belirten Türkmen, ''Bomba atacakmışım, aracı patlatacakmışım'' gibi düşündükleri için arabamı durduruyorlar. Böyle bir şey yapacağımı söyledikleri için mağdur durumdayım'' dedi. 

AA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2012 Salı 17:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?