19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

20 bin memur için kader haftası

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta, 20 bin 543 memurun terfi alamamasına, işten çıkarılmasına ve başka yaptırımlara uğramasına neden olan disiplin affı ele alınacak. 

Hükümetle memur sendikaları arasında 2 yıl önce yapılan toplu görüşmelerde mutabakat metnine giren ve 20 bin 543 memuru ilgilendiren, Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Yasa Tasarısı bu hafta Genel Kurul'da müzakere edilecek. Tasarıyla, memurlar ve diğer kamu görevlileriyle bu görevlerde bulunmuş olanlar hakkında 23 Nisan 1999 tarihinden 14 Şubat 2005'e kadar işlenmiş fiillerden dolayı verilen bazı cezalar, bütün sonuçlarıyla affedilecek. 

Memur ve diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affına ilişkin tasarıda askeri personel ile hakim ve savcılar ise tasarı kapsamı dışında. Memurların yüz kızartıcı suçları da af kapsamı dışında bırakılıyor. 

Disiplin affı en son 1 Mart 2006'da Meclis Genel Kurulu'na getirilirken son anda geri çekilmişti. Affın geri çekilmesine gerekçe olarak da disiplin cezası nedeniyle görevden uzaklaştırılan bin 900'ün üzerindeki bürokratın geri dönme ihtimali gösterilmişti.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 12:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?