30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

200 Bin Kurban desteği bekleniyor

Şehit olan çavuş, onbaşı ve erlerin yakınlarına, gazilere ve çocuklarına her ay düzenli olarak yardım yapan Mehmetçik Vakfı bu yıl kurban bağışında rekora gidiyor.


Geçtiğimiz yıl 181 bin 500 adet kurban bağışı alan vakfa, bu yıl 200 binin üzerinde bağış bekleniyor. Devletten destek almadan sadece yapılan bağışlarla ayakta kalan vakıf, her ay 5 bin 500 kişiye 3 milyon 200 bin YTL yardım yapıyor. Vakıf ayrıca bugüne kadar 15 bin 27 şehit yakınına da ölüm yardımı yaptı.


2 bin çocuğa bakıyor

Her ay 5 bin 500 kişiye 3 milyon 200 bin YTL yardım yapan Mehmetçik Vakfı ölüm, maluliyet, bakım ve öğrenim yardımları ile dikkat çekiyor. Gazi ve şehitlerin öğrenim gören çocuklarına her ay düzenli ödeme yapılıyor. 2 bin çocuğa ödeme yapan kurum üniversitede okuyan gazi ve şehit çocuğuna ayda 424 YTL bağış yapıyor. Vakıf ayrıca lisede okuyan öğrenciye 324 YTL veriyor. Öğrenim görmeyen ve ilköğretim çağındaki 1236 çocuğa, liseye giden 507 öğrenciye ve üniversitede okuyan 209 gence yardım yapılıyor.

Ölüm yardımı arttı

Şehitlerin hukuki yakınlarına yapılan ölüm yardımı ise geçen yıl kurban bağışlarının rekor kırmasıyla 21 bin YTL’ye çıkarıldı. Mehmetçiklerin ölüm ve maluliyet tarihinden önce hamile olan eşlerine de doğum yardımı yapılıyor. Mehmetçik Vakfı bugüne kadar 222 doğum yardımı yaptı.

Geçen yıl rekor kırdık

Geçtiğimiz yıla göre bağışların bir adım önde olduğunu söyleyen Mehmetçik Vakfı yetkilileri şu bilgileri verdi: "Bağışlar bu yıl ekonomik krize rağmen oldukça iyi gidiyor. Geçtiğimiz yıl 181 bin 500 bağış aldık. Bu rakamlar Mehmetçik Vakfı için bir rekordu. Bizde yapılan bağışları ikiye katladık. Türkiye’nin her bölgesinden yardım alıyoruz. Bu yıl yapılan bağışların 200 bini geçmesini bekliyoruz. Bu konuda şeffaf çalışmak çok önemli. Bizde bağış yapanları mesaj, mail ve posta yoluyla bilgilendiriyoruz. Kesim sırasında din görevlisi ve noter bulunduruyoruz. Kesim sonrası tüm işlemler tamamlanıp bağış yapan kişiye haber veriliyor. Bağış yapanlar adreslerini mutlaka bize bildirsinler posta yollamakta zorluk çekiyoruz."

Mehmetçik Vakfı’nın yardım faaliyetleri

Vatani görevini yaparken şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden erbaş ve erlerin kanuni yakınlarına ölüm yardımı yapılıyor. Bugüne kadar 15 bin 27 şehit yakınlarına ölüm yardımı yapıldı.

Vatani görevi sırasında malul olan erbaş ve erlere bir defaya mahsus maluliyet yardımı yapılıyor. Bugüne kadar 8 bin 408 kişiye maluliyet yardımı yapıldı.

Gazi ve engelli erbaş ve erlere sosyal ve ekonomik destek sağlamak amacıyla yaşamları boyunca bakım yardımı yapılıyor. Halen 3 bin 350 kişi bu yardımdan yararlanıyor.

Bakım ve öğrenim yardımı kapsamında sürekli olarak başkalarının yardımına muhtaç olanlara, özürleri devam ettiği sürece bakım yardımı yapılıyor.

Vakıf okul çağında olmayan, ilköğretimde okuyan, liseye giden ve üniversiteli pençelere de düzenli yardım yapıyor.

3 çocuklu gazinin evine ayda 1700 YTL giriyor

MEHMETÇİK Vakfı, 3 çocuklu gazinin ailesine her ay toplam 1700 YTL ödüyor. Vakıfın yardım planı şöyle:

1’ inci derece gaziye her ay 652 YTL maaş veriyor.

Üniversite de okuyan çocuğuna da 424 YTL ödüyor.

Liseye giden öğrenciye de 324 YTL veriyor.

İlkokulda okuyan çocuk için de 224 YTL ödüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 02:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?