25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

23 Nisan'a soğuk darbesi!

Eskişehir'de yağmur ve soğuk havaya rağmen statta gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin ardından üşüyen çocuklar, saha kenarına çıkardıkları montlarına koştu.

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, çocukların biraz üşüdüğünü, töreni mümkün olduğu kadar kısa tutmaya çalıştıklarını belirterek, "Töreni yapmasak da tepki olurdu, biz böyle uygun gördük" dedi.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda organize edilen ve çeşitli ülkelerden konuk öğrencilerin de katıldığı 23 Nisan kutlama törenlerinde, gösteri yapmak için sahada bekleyen çocukların, yağan yağmur ve soğuk hava yüzünden güç anlar yaşaması tepki çekti. Üşüdüklerini söyleyen ve bazıları ağlayan çocuklar, tören sonunda saha kenarına bıraktıkları montlarının yanına koştu. Hemen montlarını giyen çocuklar, kısa süre içinde stattan ayrıldı.

Protokol tribününden sahaya inen Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kutlama programını hazırlayan öğretmenleri tebrik etti ve kendileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Üşüyen çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Kılıçlar, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mehmet Kılıçlar, "Yağmur yağmaz diye ümit ettik. Çok fazla da yağmadı. Bence töreni ertelemekten daha uygun şuan yapmak. Çocuklar biraz üşüdü ama, 23 Nisan her zaman soğuk olur. Kapalı alanda yapacak halimiz yok 23 Nisan'ı. Mümkün olduğu kadar kısa tutmaya, uzatmamaya çalıştık. Ama tabii, çocuklar da bir sene boyunca hazırlanmışlar. Kendi hareketlerini göstermek istiyorlar. Bence çok sorun olmadı diye düşünüyorum" diye konuştu.

Vali Kılıçlar, İstanbul'da açık havada gerçekleştirilmesi planlanan törenler ertelenirken Eskişehir'de yapılmasının tepki çektiğinin hatırlatılması üzerine, "Yapmasak da tepki olurdu. Biz böyle uygun gördük" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 18:26:17
Güncelleme :23 Nisan 2009 Perşembe 18:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?