16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

25 kilo altın sır oldu

İstanbul Vali Güler, hava limanında kaybolan altınların Zürih'te de düşmüş olabileceği söyledi. Fakat yanıtı aranan soru güvenliğin neden kargo binasına kadar eşlik etmediği. Şimdiye kadarki uygulamalarda güvenlik, kargo binasına gidene kadar altınların yanından ayrılmıyordu. Şimdi güvenlikçilerin işi neden yarım bıraktıkları araştırılıyor.

Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov ile birlikte Ankara'dan İstanbul'a gelen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'yu karşılamak üzere Atatürk Havalimanı'nda bulunan İstanbul Valisi Muammer Güler, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Güler, uçağa 30 kolinin yüklendiğinin söylendiğini, ancak uçağın inişinde yapılan kontrolde 28 tane olduğunun görüldüğünü kaydederek, “Bir tanesinin taşıma sırasında düştüğü kameralarca tespit edilmiş, o bulundu. Ama diğerinin uçağı mı eksik bindirildi, yoksa burada mı düştüğünün araştırması yapılıyor” dedi. Gerekli araştırmalarda bir kolinin bulunamadığını dile getiren Vali Güler, şunları kaydetti:

“İş Bankası'nın kendi personeli de bunun araştırmasını yapıyor. Biz de bunun idari ve adli yönden araştırmasını sürdürüyoruz. 25 kiloluk bir külçe altın, maddi değerinin 700 milyar civarında olduğu söyleniyor. Taşıma sırasında bir ihmal var mı onlara bakılıyor. Konteynerin yanlış bağlanmasından da olabilir. Çünkü taşınma sırasında düşmüş olması yanlış bağlama ihtimalini ortaya getiriyor.”

Atatürk Havalimanı yetkilileri de yönetmeliğe göre para ve uyuşturucuların zırhlı araçlarla taşındığını, diğer kıymetli kargoların ise güvenlik önlemi alınarak taşınması gerektiğini bildirdiler.

Yetkililer, THY güvenliğinin külçe altınların uçaktan yüklenmesi sırasında hazır bulunduğunu, ancak kargo binasına kadar eşlik etmesi gerekirken yüklemeden sonra ayrıldığının tespit edildiğini ifade ettiler.

Bu arada, soruşturma kapsamında basın mensuplarının havalimanı apronuna çıkışlarına izin verilmiyor.





aa
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 15:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?