18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

27 muvazzaf asker adliyede

Soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30'un üzerinde şüpheliden 10'u tutuklandı.
 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''askeri casusluk'' iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30'un üzerinde şüpheliden 10'u tutuklandı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde çeşitli illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve İzmir'e getirilen zanlıların, İzmir Adliyesi'ndeki sorguları tamamlandı.

Zanlılardan 17'si savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi. Bu kişilerin mahkeme sorgusu saat 06.30 sıralarında sona erdi.
Mahkemeye sevkedilen 17 kişiden 7'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

27 muvazzaf asker adliyede

''Askeri casusluk'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 27 muvazzaf asker, adliyeye sevk edildi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde 2 Temmuz'da çeşitli illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 52 muvazzaf ve 2 emekli askerden işlemleri tamamlanan 27'si daha İzmir Adliyesi'ne gönderildi. Zanlıların, savcılıkta ifade verdikleri bildirildi.
Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı, 46'sı emekli ve muvazzaf asker, 78'e çıktı.

Tutuklular arasında, suç örgütünde ''eskort'' olarak görev aldığı iddia edilen 1 travesti ve 19 kadın ile Marmaris'te marina işletmeciliği yapan bir iş adamı da bulunuyor.

10 kişi tutuklandı
Bu arada, soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30'un üzerinde şüpheliden 10'u tutuklandı.

AA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2012 Çarşamba 10:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?