18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

28 Şubat'ta üçüncü dalga

28 Şubat soruşturması kapsamında üçüncü operasyon başlatıldı. Emekli ve muvazzaf askerlere yönelik 4 ilde düzenlenen operasyonda 6'sı muvazzaf 13 asker hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor. Dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri gözaltında...

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara ve Kars'ta emekli ve muvazzaf askerlerin evlerinde arama yapılıyor, 6'sı muvazzaf 13 asker hakkında gözaltı kararı var.

Hakkında gözaltı kararı olan ve evi arananlar arasında dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ve Batı Çalışma Grubu Kriz Masası’nda görevli emekli Korgeneral Yıldırım Türker de var. Türkeri evindeki aramanın ardından gözaltına alındı. Türkeri, 28 Şubat döneminde basın mensuplarına yönelik brifingleri veren tümgeneral olarak da biliniyor.

Soruşturma kapsamında Albay Yahya Kemal Yakışkan'ın Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarındaki evinde arama yapılıyor.

İZMİR

Soruşturma kapsamında biri emekli, ikisi muvazzaf olmak üzere 3 albayın evinde arama başlattı. Muvazzaf iki albayın Narlıdere askeri lojmanlarındaki evlerinde arama yapan polis, emekli albayın Karşıyaka'daki evinde de aramasını sürdürüyor.

KARS'TA TUGAY LOJMANINDA ARAMA

Kars'ta kimliği henüz açıklanmayan bir astsubayın oturduğu 14'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı'na ait lojmanda askeri makamlar gözetiminde arama yapılıyor.

ALBAY VE BİNBAŞI ADLİYEDE SAVCILARLA GÖRÜŞTÜ

Bu arada, sabah saatlerinde bir albay ve bir binbaşının da aralarında bulunduğu bazı subaylar, Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, savcılık yetkilileriyle görüştü.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Kemal Çetin, Yıldırım Bayyurt ve Kubilay Taştan da beraberinde katiplerle resmi otomobillerle adliyeden ayrıldığı görüldü.

İLK OPERASYONDA 18, İKİNCİ OPERASYONDA 8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında ilk operasyonda aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, Çevik Bir de dahil 18 kişi tutuklanmıştı.

İkinci operasyonda aralarında eski Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, Erol Özkasnak'ın da yer aldığı 8 kişi tutuklanmıştı.

 

 

...
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2012 Çarşamba 11:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?