20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

29 Ekim resepsiyonu iptal

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’ndeki büyükelçi güven mektubu sunum töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TBMM Başkanlığı’nın 1 Ekim yeni yasama dönemi resepsiyonları da terör olayları ve arka arkaya gelen şehit haberleri nedeniyle iptal edilmişti. 29 Ekim resepsiyonunun da iptal edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. Gül, resepsiyonun iptal edilip edilmeyeceğinin değerlendirildiğini belirterek, “Bunlarla ilgili herşeyi duyuracağız” dedi. Gül, deprem bölgesine gidip gitmeyeceği sorusu üzerine de “Şu anda orada herkes işle meşgulken, herkes ‘Bir kişiyi daha canlı kurtarabilir miyiz’ diye büyük bir dikkatle çalışırken, görevlileri işlerinden alıkoymak, onları meşgul etmek istemiyorum. Onun için biraz daha bekleyeceğim. En kısa zamanda şüphesiz ki ben de gideceğim” dedi. Gül, şöyle devam etti:

Devlet ve örgütler orada

“Devletimiz orada, sivil toplum örgütleri orada. Türkiye daha önceki acılardan aldıkları dersle arama kurtarma çalışmalarında bir kapasite geliştirdi. Bütün milletimizin böyle bir acı karşısında bütünleştiğini görmekten de çok büyük memnuniyet duyuyorum. Bütün Vanlı vatandaşlarım, kardeşlerimiz de hiçbir zaman yalnız olmadıklarını bir kez daha göreceklerdir. Bir taraftan devletin şefkat eli, diğer taraftan da bütün milletimizin şefkat eli onları kucaklayacaktır.”Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 29 Ekim’de Cumhuriyet’in 88’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek resepsiyonun iptal edildiği duyuruldu. İnternet sitesindeki açıklamada, resepsiyonun, Van’da meydana gelen deprem nedeniyle iptal edildiği vurgulanarak “Acılar devam ederken, enkaz altında bulunan vatandaşlarımızın kurtarılması için yoğun çalışmalar sürerken, halkımız bunun derin kederini yaşarken, Sayın Cumhurbaşkanımız bu yılki resepsiyonun iptal edilmesi talimatını vermişlerdir” denildi.
 

...
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2011 Çarşamba 09:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?