28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

29 ilaç firmasına soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine 29 ilaç firması hakkında devlet kurumlarına yüksek fiyatla ilaç sattıkları iddiasıyla soruşturma başlattı.

SSK ve Sağlık Bakanlığı'na yüksek fiyatla ilaç sattığı iddia edilen Roche İlaç Firması'na yönelik incelemeler yapan Başbakanlık Teftiş Kurulu, 29 firmanın daha devlete usulsüz olarak yüksek fiyatla ilaç sattığını belirledi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu durumu bir raporla Sağlık Bakanlığı'na iletti. İnceleme başlatan Sağlık Bakanlığı müfettişleri 29 ilaç firmasının ithal ettiği 209 değişik ilacı Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği fiyatların çok üzerinde fiyatlarla devlet kurumlarına sattığını belirledi.

Bakanlık 113 sayfalık rapor hazırlayarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı. Suç duyurusu üzerine harekete geçen savcılık aralarında Roche, Abdi İbrahim, Bayern, Pfizer gibi firmaların bulunduğu 29 ilaç şirketi hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında 10 ilaç firmasının yetkilisinin ifadesi alındı, 19 şirketinin yetkililerinin de ifadeleri alınacak. Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan raporda, ayrıca soruşturmaya konu olan ilaçların miktarı ve devletin uğradığı toplam zararın da savcılık tarafından tespit edilmesi istendi.
aa
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 18:09:07
Güncelleme :16 Haziran 2006 Cuma 18:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?