22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

294 gün sonra ölüm orucunu bıraktı

Adalet Bakanlığı, ''uygulamada ortayı çıkan sorunları gidermek'' amacıyla bir genelge yayınladı. 294 gün sonra Behiç Aşçı ölüm orucunu bıraktı.

Adalet Bakanlığı, ''uygulamada ortayı çıkan sorunları gidermek'' amacıyla bir genelge yayınladı. Alınan bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan genelge ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildi.

Genelgenin amacı, ''5275 sayılı Cezaevi Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun gereğince ceza infaz kurumlarının türlerine göre tahsisiyle hükümlü ve tutukluların nakil işlemleri ortak etkinlikler, güvenlik diğer işlemler ve dışardan sağlanan hizmetlerle ilgili usul ve esasları göstermek, mevzuatın uygulamasını kolaylaştırmak ve uygulamada ortaya çıkan sorunları gidermek'' olarak belirtildi.

Buna göre, ''F tipi cezaevlerinde güvenlik bakımından tehlike yaratmadığı ölçüde idare ve gözlem kurulu tarafından belirlenen istekli hükümlü ve tutuklular 10 kişiyi aşmayacak gruplar halinde ve idarenin gözetiminde açık görüş alanlarında veya diğer ortak yerlerdeki sosyal faaliyetler çerçevesinde haftada 10 saati aşmamak üzere sohbet amacıyla'' bir araya gelebilecekler.

Bu süre daha önce 5 saat olarak uygulanıyordu. Bu faaliyet hafta içerisinde açık görüş, avukat ve ziyaretçi görüşlerini aksatmayacak şekilde yaptırılacak.

AŞÇI ÖLÜM ORUCUNU BIRAKTI

294 gündür ölüm orucunda olan Avukat Behiç Aşçı, hükümetin F tipi genelgesinin ardından ölüm orucunu bıraktı.

AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 19:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihat sabri kurt IP: 85.99.89.xxx Tarih : 23.01.2007 13:16:26
Bu nasıl ölüm orucudur anlayamadım.Ölüm orucu 294 gün sürebilir mi?Bu işte bir anormallik var.Bir kaç kişi ölüm orucu tutuyor diye F tipi uygulamasından vazgeçilmesi devletin otoritesini zayıflatmaz mı?Devlet 3-5 anarşiste teslim mi oluyor?