30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

30 Hektarlık orman kül oldu

Sakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 30 hektarlık alan yandı.


Edinilen bilgiye göre, Geyve ilçesi Halidiye Köyü Beştepeler Mahallesi yakınlarında buğday tarlasında öğleden sonra bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yakında bulunan karaçamdan oluşan koru ormanına sıçradı. Yangının meydana geldiği alanın sarp ve kayalık olması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yangın söndürme uçağı ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralan yangın söndürme helikopteri yangına müdahale etti. Karadan da Sakarya, Bilecik
ve Bursa illerinden gelen orman ekipleri, jandarma ve vatandaşlar müdahale ederek yangın söndürme çalışmalarına destek verdiler. Öğleden sonra başlayan yangın, akşam saatlerinde kontrol altına alındı.
Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, yangında yaklaşık 30 hektar civarında karaçam ormanının zarar gördüğünü ifade ederek, "Yangın ormanın yakınında bulunan buğday tarlasından çıktığını tahmin ediyoruz. Bölgede tarım arazileri ile ormanlar iç içe olduğu için ormana sıçradı. Bölgenin sarp ve kayalık olmasından dolayı havadan helikopter ve uçakla müdahale ettik. Yangını kontrol altına aldık" dedi.
Öte yandan jandarma yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için araştırma başlattı.

..
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 23:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?