15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

33 şehidin anısına anıt mezar

Bingöl'de, 1993 yılında PKK terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen 33 askerin anısına yaptırılan 'Şehitlik Anıtı' düzenlenen törenle açıldı.

Bingöl-Elazığ karayolunda 14 yıl önce şehit edilen erlerin anısına Bingöl Şehit Aileleri, Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından Şehitlik Anıtı yaptırıldı. Şehitlerin temsili mezarlarının bulunduğu Bilaloğlu Köyü Anıttepe mevkiinde yaptırılan anıtın açılış töreninde konuşan Vali Vehbi Avuç, kutsal Anadolu topraklarının, yurt içinde ve yurt dışında karşı karşıya kaldıkları güçlüklere aldırmadan, vatan sevgisiyle görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm şehitlerin kendilerine mirası olduğunu belirtti.

Silahsız olarak birliklerine giderken PKK terör örgütü tarafından otobüslerden indirilerek şehit edilen 33 Mehmetçiği unutmadıklarını vurgulayan Vali Avuç, "Her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Onlar, ülkemizin bağımsızlığını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, yurdumuzun huzur ve güvenliğinin sağlanması için canlarını feda ederek ulusumuzun gönlündeki erişilmez yerlerini almışlardır.

Şehitlerimize karşı vefalı olmak, minnet duygularımızı sürekli ifade etmek istiyoruz. Acılarımızı ancak böyle hafifletebiliriz" dedi.
PKK terör örgütü tarafından şehit edilen erlerin memleketlerindeki mezarlarından getirilen topraklar temsili mezarlara konuydu. Mezarların başında ağıtlar yakan şehit yakınları ise duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Temsili mezarların başında güçlükle durabilen şehit anne, baba ve yakınlarını Vali Avuç ve 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgenaral İshak Ceylan teselli etmeye çalıştı. Tören sırasında kalabalık grup sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

14 yıldır Bingöl'e gelmek için can attığını belirten şehit er Mevlüt Özkan'nın annesi Havva Özkan, çocuğunun mezarına kapanarak gözyaşı dökerek ağıt yaktı. Bundan sonra çocuğunun buradaki mezarını da ziyaret edeceğini belirten anne Özkan, güçlükle teselli edildi.
18 ildeki 33 şehit erin mezarından getirilen toprakların temsili mezarlara bırakıldığı açılışta, Vali Avuç ve Tuğgeneral Ceylan tarafından Anıtkabir'den getirilen toprak da mezarlara bırakıldı. Törende anıtın yapımına destek veren firma ve şahıslara plaket verilirken, Elazığ Belediyesi'ne ait Mehteran takımının verdiği mini konserin ardından program sona erdi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve askeri helikopterlerin de sürekli bölge üzerinde uçtuğu törene, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ümit Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş amirleri, BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2007 Pazar 09:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan kızılarslan IP: 88.233.199.xxx Tarih : 1.09.2007 20:19:37
Yüce Rabbimden tüm şehitlerimize Rahmet diliyorum.Sizden ricam yaptırılan bu anıt mezarın üzerindeki yazıların net okunduğu bir resmi,yada anıt üzerinde yazan sözler.bunları bana göndeririseniz çok sevinirim. Saygılarımla