19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

40 metrelik yüzen ev 'denizkondu' çıktı

Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun son olarak Demi Moore'u ağırladığı My Fantasy adlı deniz aracının "denize elverişlilik belgesi" bulunmadığı ve yasal olmadığı ortaya çıktı. Göcek'in en güzel koyu Sarsala'da 10 yıldır bağlı duran yüzen gecekonduya mevzuattaki boşluk nedeniyle işlem yapılamıyor. 

40 metrelik yüzen ev 'denizkondu' çıktı

Kahraman Sadıkoğlu'nun sık sık ünlü isimleri ağırladığı Göcek'te demirli 40 metrelik 'My Fantasy' adlı lüks deniz aracının, 'denize elverişlilik belgesi' olmadığı ortaya çıktı.

En son Demi Moore'ın misafiri olduğu, armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun ünlüleri ve dünya jet sosyetesini ağırladığı "My Fantasy" adlı deniz aracının, aslında lüks bir yüzer gecekondu olduğu anlaşıldı. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı tarafından her yıl yenilenen "Denize elverişlilik belgesi" olmadığı ortaya çıkan; denizde bağlı duba üstüne kurulu "katamaran" olarak bilinen araç, resmi evraklarda "gezi amaçlı barc" (Bir tür mavna) olarak kayıtlı. Kahraman Sadıkoğlu, My Fantasy'yi yaklaşık 10 yıldır Göcek'teki Sarsala koyuna bağlıyor. Karayla bağlantısı olmadığı için, herhangi bir belediyeye ya da mal müdürlüğüne işgaliye parası ödemiyor. Öte yandan My Fantasy, limanlar arası seyir de yapamıyor. Denizcilik Müsteşarlığı ile Dalaman Mal Müdürlüğü arasında yapılan görüşmelerde My Fantasy'nin Sarsala koyundan çıkarılması için düğmeye basıldı. Ancak lüks gecekonduyu oradançıkarabilmek için ise Denizcilik Müsteşarlığı'nın koylarda hangi cins teknelerin demirleyip demirleyemeyeceğini belirleyecek Mavi Yolculuk Yönetmeliği'nin çıkması gerekiyor. Yönetmelik çıkana kadar My Fantasy'ye dokunulamayacak.

'BENİ KISKANIYORLAR'
Atatürk'ün yatı Savarona'yı onaran Kahraman Sadıkoğlu, My Fantasy ile ilgili iddialarla ilgili, "Savarona'yı yapan, denizde her şeyi yapma hakkına sahiptir" diye konuştu. Teknesinin "denize elverişlilik belgesi" bulunduğunu da ifade eden Sadıkoğlu, bir milyon dolara mal ettiği My Fantasy'nin iki tane 650 beygirlik motoru olduğunu söyledi. Sadıkoğlu, "My Fantasy, liman müdürlüğünde 'tekne' olarak kayıtlı. Bu bir gecekondu değil. Dünyanın en modern arıtma sistemini kullanarak atıklarımızı arıtıyoruz. 10 tonluk tatlı su yapma sistemimiz var. Diğer teknelerden farkımız yok. Beni kıskananlar buna 'gecekondu' diyor" diye konuştu. 

Saunası bile var

1995'te yapılan 40 metre boyundaki yüzer ev, 800 metrekare kullanım alanı üzerinde kurulu. Helikopter pisti, dubleks dairesi, oturma odaları, yatak odaları, iki havuzu, saunası, spor salonu bulunan "My Fantasy," 2000 yılında alınan "tonilato belgesinde" ise "gezi amaçlı barc" olarak kayıtlı. Oysa barc'ların "gezi amaçlı" kullanımı teknik olarak mümkün değil.
SABAH
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 03:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?