20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

430 koyunu İran'a kaçırdı

Silah tehdidi ile 2 çobanı da koyunlarla beraber götüren İranlılar, çobanları serbest bıraktıktan sonra köylüler koyunlarını kurtarmak için seferber oldu. Köy Muhtarı Abdulhaluk Aslan, ilçe kaymakamının girişimlere başladığını ve cumartesi günü koyunların kendilerine teslim edileceğini söyledi.

Hakkari’nin İran ve Irak'a sınır olan Şemdinli İlçesi'ne 10, İran'a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Günyazı Köyü Oğlaklı Mezrası'ndaki köylülere ait 430 koyun ve 2 çoban, 3 gün önce İran'ın Holustone Köyü'nde oturan Er Selan adlı İranlı ile yanındaki silahlı 6 kişi tarafından kaçırılarak İran'a götürüldü. Oğlaklı Mezrası'nda oturan Cemal Demir'in İranlı Er Selan'a yaptıkları alışverişten dolayı borçlu olduğu ve bu gerekçe ile koyunları götürdüğü belirtildi.

İran sınırında çobanları serbest bırakan silahlı İranlılar, 430 koyunu beraberlerinde İran’ın Holustone Köyü'ne götürdü. Çobanların köye dönmesi ve olayı haber vermesi üzerine köylüler harekete geçti. Koyunların borçlu olduğu öne sürülen Cemal Demir'e ait olmadığı tüm mezra halkına ait olduğunu belirten köyüler, Günyazı Köyü Muhtarı ile birlikte, koyunlarının kurtarılması için yetkililerden yardım istedi. Bunun üzerine başlatılan girişimler de sonuç verdi.

Günyazı Köyü Muhtarı Abdulhaluk Aslan, olayı ilçe kaymakamı Altuğ Çağlar'a ilettiklerini bunun üzerine girişimlerin başladığını belirterek, “Bu olay üzerine İran'a gittim. Koyunların bulunduğu yeri tespit ettikten sonra olayı İran askerlerine bildirdim. İran askerleri de köy halkına ait olan 430 koyunu aldı. Cumartesi günü koyunlarımızı iade edeceklerini söylediler” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 23:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.252.xxx Tarih : 18.07.2008 22:14:01

uyuşturucu alışverişinden anlaşmazlığa düşmüşlerdir