22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

447 Kaçak cep telefonu yakalandı

Atatürk Havalimanı'nda Moskova'dan İstanbul'a gelen 2 yolcunun üst ve bagajlarında yapılan aramada 7 bavul dolusu cep telefonu ve cep telefonu aksesuarı ele geçirildi. 

Alınan bilgiye göre, Dubai'den Moskova aktarmalı olarak İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen biri Türk, diğeri Ukrayna uyruklu 2 bayan yolcunun hareketlerinden şüphelenen Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Yolcu Salonu Gümrük ve Gümrük Muhafa ekipleri, şahısların üst ve bagajlarında yaptıkları aramada, piyasa değeri yaklaşık 800 bin YTL olan 447 adet Samsung ve Nokia cep telefonu ile bunlara ait 6 bin adet hafıza kartı ve cep telefonu aksamı ele geçirdi. 

Gümrük ve Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yakalanan
H.Y. (Türk Yolcu) ile O.M. (Ukrayna uyruklu) isimli yolcuların dikkat çekmemek için Dubai'den Moskova'ya gidip, daha sonra İstanbul Atatürk Havalimanı'na THY'ye ait bir uçakla geldikleri öğrenildi. 


Olayın ardından Atatürk Havalimanı'na gelerek basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamada bulunan İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürü Selahattin Aldemir, "Dubai'den ve Uzak Doğu'dan gelen yolcuların bagajları, yolcu salonunda X Ray cihazından geçiriliyor. Bunu bildikleri için Moskova üzerinden gelmişler" dedi. Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Aldemir, "Telefonların değeri yaklaşık 8 yüz bin YTL. Bunlar bin ve bin 500 YTL'lik bedellerle alınıyor. Vatandaşlarımız, kayıt dışı alışveriş yapmamalı, aldıkları
ürünlerin IM numaraları olmalı, garanti belgesi bulunmalı" diye konuştu. Aldemir, bir gazetecinin, "Bu telefonları nasıl kullanacaklardı?" sorusu üzerine de şu yanıtı verdi:
"2005'ten bu yana IM numarası kayıtlara girmediği zaman telefonlar kapanıyor. Sanırım klonlanma veya sahte yollarla satış yapmayı düşünüyorlardı. Tüketicilerimize bildikleri yerlerden, faturalı olarak ve IM numaralarını kontrol ederek almalarını tavsiye ediyorum."
Yakalanan şahıslar, gözaltına alınarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 01:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah IP: 78.167.81.xxx Tarih : 10.04.2008 17:20:15

cok iyi bir iş yapmışlar yakalayan arkadaşları teprik ederim