16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

5 ayda üçüncü kumar baskını

Etiler’in ünlü eğlence merkezi Dalmaz Center, önceki gece yine kumar oynatıldığı iddiasıyla basıldı

Kumar oynatıldığı gerekçesiyle ilk kez 5 ay, ikinci kez ise 3 ay önce polis baskınına uğrayan Etiler’in ünlü eğlence merkezlerinden Dalmaz Center’da önceki gece de bildik sahneler yaşandı. Üçüncü kez basılan mekanda bulunan 3 adet rulet masası, oyun pulları ve iskambil kağıtları ile bir bilgisayara el konuldu.

70 kişi gözaltına alındı
Aralarında 20 kadının bulunduğu 70 kişi gözaltına alındı. İfadeleri alınmak için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen 70 kişi için, 4 polis minibüsü iki sefer yapmak zorunda kaldı. Polisteki işlemleri tamamlananlar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Teşhir bahanesi
İşyerini bir süre önce devralan işletmeci Cengiz Kaya ise, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Daha önceki iki baskında eğlence merkezinin eski işletmecisi, kumar oynatıldığı suçlamasını reddederek “Burada kumar oynanmıyor. Bunlar, yurtdışına ihraç edilecek aletler. Teşhir için bulunuyor” demişti.

Oynamak suç değil
* TCK’nın 228’inci maddesine göre kumar oynamanın cezası yok.

* Kumar oynanması için yer ve imkân sağlayanlar ise, bir yıla kadar hapis ve para cezasına çarptırılıyor. Ancak hapis cezası paraya çevrilebiliyor ve ertelenebiliyor.

* Cezanın verilebilmesi içinse, baskın sırasında oyun masaları üzerinde para bulunması şart.


Mehmet Ali DEMİR - Mustafa ŞEKEROĞLU/vatan
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2007 Pazar 15:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?