22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

5 bin abone 'şifresiz' izliyor

Paralı futbol ve seks kanallarının şifrelerini Kore'de kırıp Türkiye'de korsan yayın yaptıkları belirlenen biri kadın 8 kişi yakalandı. 

5 bin abonesi bulunan şebekenin bu kişilerden yıllık 100 dolar aldığı belirtildi. Digitürk'ün "Bünyemizdeki kanalların şifreleri kırılıp kaçak olarak izleniyor" şeklindeki şikâyeti üzerine polis harekete geçti. Bilişim Suçları Büro Amirliği iki aylık çalışmanın ardından korsan yayını yaptığı tespit edilen Mecidiyeköy'de Asena Elektronik'e operasyon düzenledi. Baskında F.C. (30), C.D. (25), İ.Y. (30), E.E. (40), H.E. (30), Z.K. (23), F.C. (32) ve sekreter D.Ş. (30) gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Kore'den gönderilen uydu alıcıları parçalar halinde gümrükten geçiriliyor.

Montaj Türkiye'de
Parçalar bir araya getirilip montajı tamamlandıktan sonra ortaya "X-Cruiser" markalı bir dekoder çıkıyor. Bu cihazlar, İstanbul genelinde piyasaya sürülüyor. Cihazlar 300 YTL'ye satılıyor. 

Şifreler, internet yoluyla Mecidiyeköy'deki bilgisayara ulaştırılıyor. Sürekli güncellenen bu şifreler ana sunucu konumundaki bilgisayar aracılığıyla müşterilere ulaştırılıyor. Müşterilerin arasında işadamları ve kulüp yöneticilerinin de bulunduğu kaydedildi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 04:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?