20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

5 bin gurbetçi mağdur

29 Euro'dan başlayan fiyatlarla bilet satan Almanya merkezli Miray Tur iflas edince, binlerce yolcu mağdur oldu. Öğer Tur'un mağdur yolcular için pazar günü Ankara'dan uçak kaldıracağı bildirildi.

Zaman gazetesinin haberine göre Düsseldorf ve Berlin'den Türkiye'ye yolcu taşıyan şirketin faaliyetini durdurması nedeniyle, yaklaşık 5 bin gurbetçi kendi imkanlarıyla Almanya'ya gitmek üzere uygun fiyatla bilet bulmaya çalışıyor.

Bir süredir mali sıkıntı yaşayan Miray Tur, sorunlarını aşamayınca Best Air ile yaptığı yolcu anlaşmasını iptal etti. Acentelere yazı göndererek gerekli tedbirin alınmasını isteyen Miray Tur yönetimi, dün itibarıyla 15 Eylül'e kadar faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Miray Tur'un İstanbul temsilcisi Pi Tur yetkilileri, artan petrol fiyatlarının 29 Euro'dan bilet satan şirketin sonunu getirdiğini söyledi. Yönetim zafiyeti ve küçük uçak bulunamaması nedeniyle az sayıda yolcunun büyük tip uçaklarla taşınmasının da şirketi mali sıkıntıya sürüklediğine dikkat çeken yetkililer, Türkiye'de mahsur kalan yaklaşık 5 bin yolcunun 300-350 Euro ödeyerek Düsseldorf ve Berlin'e gidebileceğini söyledi. İstanbul, Gaziantep, Adana, Samsun, İzmir, Ankara, Trabzon ve Kayseri'deki mağdur yolcuların, ucuz bilet bulmak için havayolu şirketleri ile tur şirketlerine müracaat ettiği ifade edilirken, yolcuların Almanya'da Miray Tur aleyhine dava açarak hakkını arayabilecekleri belirtildi.

Bu arada Öğer Tur, mağdur yolcular için pazar günü Ankara'dan uçak kaldıracağını açıkladı. İnter Havayolları ile Berlin'e uçacak yolcular, Öğer Tur'un yaptığı jestle yaklaşık 220 Euro'ya uçma imkanı bulacak.

zaman
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 13:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yusuf Özcokbilen IP: 87.186.56.xxx Tarih : 28.09.2008 16:41:44

Almanyadan Miray Sirkentinden Bilet alan kisiler, lütfen en kiza zamanda Alman Düsseldorf Polisine sikayet yapan yada Alman Düsseldorf Savcisina.