16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

5 yıl sahte memurluk yaptı!

Muğla Devlet Hastanesinde sahte evrakla 5 yıl memur olarak çalıştığı öne sürülen kişi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde
yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kuşadası Devlet Hastanesinde çalışmak üzere sahte belgelerle başvuruda bulunan Cemalettin K'nin hareketlerinden şüphelenen hastane yöneticileri, durumu Kuşadası Emniyet Müdürlüğüne bildirdi.

Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Amirliği ekipleri, Cemalettin K'yi hastanede gözaltına aldı.

Emniyet yetkilileri, Cemalettin K'nin, Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli suçlardan arandığını bildirdiler.
Kuşadası Devlet Hastanesi yetkilileri, Cemalettin K'nin, sahte sağlık sicil numarasıyla Muğla Devlet Hastanesinde devlet memuru olarak 5 yıl süreyle maaş, ikramiye, döner sermaye payı aldığını ve devlet misafirhanesinde kaldığını belirttiler.

Sağlık Bakanlığınca başlatılan sicil numaraları kontrol işleminde adına rastlanmayan ancak maaş bordrolarında adı ve sicil numarası görünen Cemalettin K'nin durumunun netleştirilmesi için Muğla'ya müfettiş gönderildiğini ifade eden yetkililer, müfettişlerin sahte memur kartını aldığı Cemalettin K'nin, soruşturmanın ardından ortadan kaybolduğunu bildirdiler.

Muğla Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de Muğla Devlet Hastanesinde 5 yıl görev yapan Cemalettin K'nin personel
bilgilerinin güncelleştirilmesi sırasında, kişisel bilgileri ve evrakından şüphelenildiğini söylediler.

Yetkililer, ''Sağlık Bakanlığından müfettiş istendi. Müfettişler, yaptıkları soruşturma kapsamında, adı geçen kişinin ilişiğinin kesilmesine karar verdi.

İlişiği kesilen memur, Muğla'dan ayrıldı. Bildiğimiz kadarıyla, adı geçen memurun yakalanması için kolluk güçleri çalışma yapıyordu. Memur Muğla'da çalışıyor, kadrosu ise Ankara'da bir başka kurumda gözüküyordu'' dediler.

AA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 16:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?