22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'6-0 sayfasını kaldırın' emri!

Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın Atatürk sergisindeki 6-0 takvimini nasıl kaldırttığını yazdı...


ÖNCEKİ gün "taraftar camiasında" yükselen bir tartışmayı yazdım. Tartışma şuydu:

"Genelkurmay Başkanlığı, Atatürk’ün 125’inci doğum yılı nedeniyle bir sergi hazırlamıştı. Bu sergi çerçevesi içinde önemli günlerin takvimleri veriliyordu. 6 Kasım günü içinse bir takvim yaprağı konulmuştu. 6 Kasım, modern saat ve takvime geçiş günü olarak yer alıyordu. Bu görüntüler Genelkurmay’ın internet sayfasında da vardı. Ve seçilen 6 Kasım tarihli takvim yaprağında önemli gün olarak şu ibare gözüküyordu: Fenerbahçe: 6 - Galatasaray: 0"

İşte bu ibare taraftar camiasını karıştırdı.

6 Kasım, modern takvime geçiş tarihi miydi?

Kimine göre değildi.

Ayrıca, Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı 6-0 yenmesiyle Atatürk’ün 125. doğum yılı arasında ne ilgi vardı. Ve daha da önemlisi, amaç 6 Kasım’ın bir modern takvim yaprağıyla gösterilmesi iken buraya Fenerbahçe - Galatasaray skorunun yazılmasının anlamı neydi?

PAŞAYA JEST Mİ

En kuvvetli açıklama ise şuydu:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, koyu bir Fenerbahçelidir. Birileri Paşa’ya jest olsun diye Fenerbahçe’nin Galatasaray’a karşı aldığı 6-0’lık sonucu takvime koydu."

Bütün bu gelişmeleri önceki gün yazdım ve şu cümleyi de özellikle vurguladım:

"Büyükanıt Paşa’yı iyi tanırım. Gerçek bir Fenerbahçe taraftarıdır; ancak Atatürk’ün 125. doğum yılı sergisinde Galatasaray’a karşı böyle bir haksızlık yapılmasına da izin vermez."

Nitekim öyle de oldu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Ve sabahın ilk saatlerinde Genelkurmay Genel Sekreteri aradı.

Çolak Paşa aynen şöyle diyor:

- Sayın Çekirge, komutanımızın çok selamları var. Kendisi yazdığınız yazıyı okudu ve bu konudaki hassasiyetinize teşekkür etti. Takvimdeki 6-0’lık ibarenin kaldırılması emrini verdiğini de size iletmemizi istedi.

Evet, Org. Büyükanıt Paşa gerçek bir Fenerbahçelidir ve gerçek Fenerbahçeliler saha dışında değil, sahada ter akıtarak kazanmak isterler. Bu tür haksız rekabetlerle başarıyı istemezler.

İşte Büyükanıt Paşa’nın verdiği bu emir, günlerdir taraftar camiasında süren ve sonuçta, "Büyükanıt Paşa, Galatasaray’a yapılan bu haksızlığa izin verecek mi?" sorusuna dönüşen tartışmayı da ortadan kaldırmış oluyor.

Hürriyet/Fatih Çekirge
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 07:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?