20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

62 kaçak yakalandı

İran'dan Türkiye'ye giren tırdan, Ankara-İstanbul kara yolunun Ayaş mevkisinde, "Yunanistan'a geldiniz" denilerek indirilen Afganistan ve Pakistan uyruklu 62 kaçak, jandarma tarafından yakalandı.

Alınan bilgiye göre, plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir tır, Ankara-İstanbul kara yolunun Ankara'nın Ayaş ilçesi Evci bölgesi yakınlarında, yol kenarına Afganistan ve Pakistan uyruklu 62 kişiyi indirdikten sonra uzaklaştı. Görgü şahitlerinin ihbarı üzerine bölgeye gelen jandarma, bu kişileri İlçe Jandarma Komutanlığına götürdü.

Buradaki sorgularında ve incelemelerde, bu kişilerin yurda kaçak giren Afganistan ve Pakistan uyruklu kişiler oldukları belirlendi.

Kaçaklar, İran'dan bindikleri Türkiye plakalı bir tırla Yunanistan'a gitmek için yola çıktıklarını anlattılar. Kaçaklar, jandarma tarafından bulundukları bölgede, tırdan "Yunanistan'a geldiniz" diyen insan tacirleri tarafından yol kenarına bırakıldıklarını söylediler. İnsan tacirlerinin öğrencilerden 3'er bin dolar, diğerlerinden de 9'ar bin dolar para aldıkları belirtildi.

Kaçakların, sınır dışı edilmek üzere, İl Emniyet Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderileceği bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 17:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?