31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

8 kişi çığ altında mı?

Tunceli-Pülümür karayolu çığ, Tunceli-Ovacık yolu ise kar kayması nedeniyle ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tunceli-Pülümür yolunun 3 ayrı bölgesinde çığ meydana geldi. Çığ nedeniyle Tunceli-Pülümür bağlantılı Erzincan karayolu ulaşıma kapandı. Bu arada, Tunceli-Ovacık yolunda ise kar kayması nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Karayolları 83. Şube Şefliğine bağlı ekiplerin, söz konusu yolları ulaşıma açmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi. Bu arada, il genelinde ulaşımın sağlanamadığı 275 köy yolunun ulaşıma açılması için Köye Yönelik Hizmet Götürme Birliği'ne bağlı 8 ekibin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.
Mahsur kalanları kurtarmaya giden görevlilerle bağlantı kesildi

Tunceli'de aşırı kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 1'i yolcu otobüsü 3 araçta bulunanları kurtarmak için yola çıkan içinde 8 görevlinin bulunduğu sanılan 7 Karayolu aracıyla 9 saatten bu yana bağlantı sağlanamadı. Ekiplerin çığ düşmesi sonucu kar yığınlarının arasında kalmasından korkulurken, bölgede arama- kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

Tunceli- Pülümür Karayolu'nun Kırmızıköprü Mevii'nde dün saat 16.00 sıralarında aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 1 otobüs, 1 kamyon ve 1 otomobilde bulunanlar kurtarılmak için telefonla yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye Tunceli ve Pülümür'den iki ayrı Karayolu ekibi sevk edildi. Tunceli'den sevk edilen Karayolları ekibi ile saat 23.00 sıralarında bağlantı kesildi. Ekipler mahsur kalanları kurtarabilmek için aralıksız çalışırken aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle Kutuderesi Vadisi'nde en az 15 ayrı noktaya çığ düşmesi nedeniyle araçlarla iş makineleriyle bağlantı kesildi.

Karayolları 81'inci Şube Şefliği yetkilileri Pülümür'den yola çıkan Karayolları ekibinin Kırmızı Köprü Mevkii'nde mahsur kalan otobüs, kamyon ve otomobilde bulunanları alarak döndüğünü ancak, Tunceli'den yola çıkan kurtarma ekibi ile bir türlü bağlantı sağlanamadığını açıkladı. Bu ekipte yer alan 2 bıçaklı kamyon, 2 dozer, 1 kepçe ve 2 cipten 23.00'ten bu yana bu yana hiçbir bağlantısı kurulamadığı açıklandı. Düşen çığlar nedeniyle ekipler arasındaki bağlantının kesildiği sanılıyor. Karayolları görevlilerini kurtarmak için bölgede yoğun arama- kurtarma çalışması sürdürülürken, bölgede 1 metreye yakın kar bulunduğu ve sık sık çığ düştüğü belirtildi.


ELAZIĞ'DA 327 KÖY İLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Elazığ-Alacakaya yolu, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Alınan bilgiye göre, geceden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Elazığ-Alacakaya yolunda ulaşım sağlanamıyor. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ekipleri yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada, il genelinde 327 köy ile 383 mezrada ulaşım sağlanamıyor. Köy yollarının açılması için 15 ekibin 30 araçla çalışmalara başladığı bildirildi. Elazığ-Diyarbakır karayolunda da zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.


ANKARA-KAYSERİ KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri-Ankara ve Kırşehir-Ankara karayolunda ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, yolun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü, ancak açılan bölümlerin tipi nedeniyle yeniden kapandığını bildirdiler. Kayseri ve Kırşehir otogarlarında bekleyen yolcu otobüslerinin Ankara yönüne çıkış yapmalarına izin verilmiyor.


KAYSERİ'DE 320 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kayseri'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 320 köy yolu ulaşıma kapanırken, bu sabah İstanbul-Kayseri karşılıklı uçak seferleri de yapılamadı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri'de 320 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların ulaşıma açılması için 7 ayrı ekibin kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.


BU SABAH İSTANBUL-KAYSERİ KARŞILIKLI UÇAK SEFERLERİ YAPILAMADI

Öte yandan, kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri-İstanbul ve İstanbul-Kayseri uçak seferleri yapılamadı. Erkilet Hava Alanı'ndaki kar yağışı ve tipi nedeniyle THY'nin bu sabah İstanbul'dan kalkacak 08.50 uçağı ile Kayseri'den kalkacak 10.55 uçağı karşılıklı olarak iptal edildi. Erkilet Hava Alanı'nda kar temizleme çalışmalarının sürdüğü ancak tipinin etkili olduğu bildirildi.

Kar kalınlığı Erciyes Kayak Merkezi'nde 1.5 metre, kent merkezinde 18 santimetre, Sarız ilçesinde 42 santimetre, Tomarza ilçesinde 20 santimetre, Pınarbaşı ilçesinde ise 17 santimetre olarak ölçüldü.

Öte yandan bu sabah ulaşıma kapanan Kayseri-Ankara ve Kırşehir-Ankara karayolunda kar temizleme çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Kayseri-Ankara karayolunun kapalı olması nedeniyle Kayseri'ye günlük gazeteler henüz gelmedi. Kayseri kent merkezinde belediyeler kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı.


ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 135 SANTİMETREYE ULAŞTI

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 135 santimetreye ulaştığı bildirildi. AA muhabirinin Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ''oteller bölgesi''nde dün 107 santimetre olan kar kalınlığı, devam eden yağışlarla birlikte 135 santimetreye ulaştı.

Sıcaklığın sıfırın altında 11 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da görüş mesafesi, kar yağışı ve tipi nedeniyle zaman zaman 200 metreye kadar düşüyor. ''Beyaz cennet''te kar yağışının yarın akşama kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiği bildirildi. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları ve araçlarında zincir bulundurmaları konusunda uyardılar.


ERZİNCAN-ERZURUM KARA YOLUNDA ÇIĞ

Erzincan-Erzurum karayolunda 4 ayrı noktada düşen çığ nedeniyle kapanan yol, 7 saat süren çalışmanın ardından ulaşıma açıldı. Edinilen bilgiye göre, dün saat 21.00 sıralarında Erzincan-Erzurum karayolunun 47 ile 50. kilometreleri arasındaki 4 ayrı noktada çığ düştü.

Söz konusu bölgede bir otomobil kısmen çığ altında kaldı, onlarca araç yolda kaldı. Karayolları ekipleri, 7 saat süren çalışma sonucu yolu kontrollü şekilde ulaşıma açtılar. Söz konusu bölgede kar temizleme çalışmalarının sürdürüldüğü, yolun bir kaç noktasında daha küçük çaplı çığ meydana geldiği öğrenildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 11:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?