22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'8 Mart'ta PKK propagandasına gözaltı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan basın açıklaması sonrasında, Şanlıurfa'da hareketli saatler yaşandı. 

Terör örgütü propagandası yapan 3'ü bayan 1'i erkek olmak üzere toplam 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sırasında bir kişi mukavemete bulunarak, polis memurunu kafasından yaraladı. 

Edinilen bilgiye göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla DTP ve Şanlıurfa İl Kadın Platformu Bileşenleri, Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği, KESK, İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der gibi sivil toplum örgütlerinin arasında bulunduğu bir grup Karakoyun İş Merkezi önünde toplandı. Basın açıklamasının yapılacağı yerde polis çok geniş güvenlik önlemi aldı. DTP'li olduğu ileri sürülen bir grup kadın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıp, terör örgütü propagandası yaptı. Kadınlar Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı, ellerinde Kürtçe yazılı dövizler taşıdı. 

Bu arada Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Leyla Bendaş bir basın bildirisi okudu. Bendaş açıklamasında, "Türkiye'deki şiddetin sosyal dinamikleri, çatışmalı ortam, işsizlik ve göçtür. Bu sebeple sadece bir sağlık sorunundan ibaret olmayan aynı zamanda toplumsal gerilimi de tırmandırma endişesi duyduğumuz Abdullah Öcalan'ın bağımsız heyetlerce sağlık kontrolünden geçmesini ve kamuoyuna bilgi verilmesini talep ediyoruz" dedi. 

Yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağılan DTP''li kadınlar parti binasına gitti. Terör örgütü propagandası yapmaktan 3 bayanı gözaltına almak isteyen polise bir kişi uzun süre direndi. Polisi darp eden şahıs, apar topar gözaltına alınarak polis aracına götürüldü. Polis daha sonra 3 bayanı da gözaltına alarak sorgulamalarını yapmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürdü.
Öte yandan, 3 bayanın gözaltına alınması sırasında bir polis memuru kafasından yaralandı. Yaralı polise ilk olarak meslektaşları yardım etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 16:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?