22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'82 Anayasası'na İ.Ü'e otopsi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF), 15 Kasım/da “1982 Anayasası’nın 25 Yılı: Bir Geçici Bilanço ve Perspektifler” konulu sempozyum düzenleyecek. Sempozyuma anayasa uzmanı birçok akademisyen konuşmacı olarak katılacak.

İÜ Beyazıt Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi’inde gerçkleştirilecek sempozyum kapsamında 1982 Anayasası tüm yönleriyle masaya yatırılacak..Sempozyumun açılış konuşmalarını İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ve İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naz Çavuşoğlu yapacak.

Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin farklı başlıklar altında 1982 Anayasası’nın 25 yıllık uygulama sonuçlarının ele alınacağı sempozyumda Prof. Dr. Mümtaz Soysal, “1982 Anayasası'nın Türkiye'nin Anayasalaşma Süreci İçindeki Yeri” konulu bidiri sunacak.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Naz Çavuşoğlu’nun yapacağı “Haklar Üzerine” başlıklı oturumda Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç Dr. Osman Can “1982 Anayasasının Temel Hak Anlayışı ve Evrimi”, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Bertil Emrah Oder “Uluslararası İnsan Hakları Hukukunun Anayasal Yorumunda 1983-2007 Bilançosu: Örnekler ve Ana Yönelim”, İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi Yargıcı Dr. Rıza Türmen “İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi Kararları Açısından Demokrasi, Laiklik ve Özgürlük”, İÜ Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Semih Gemalmaz “1982 Anayasası’nın 25. Yılında ‘Sivil Anayasa’ Tartışması” konularını tartışacak.

Sempozyumun “Karumlar Üzerine” başlıklı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Göle’nin yapacağı oturumunda ise
şu konular tartışılacak:

İÜ Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Korkut Kanadoğlu: “Anayasa Hukukumuzun Gelişimnde Anayasa Mahkemesinin Rolü (1982-2007), Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/nden Prof. Dr. Artun Ünsal: “Siyaset ve Anayasa Mahkemesi”, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Prof. Dr. Cem Eroğul: “1982 Anayasa Düzeninde Cumhurbaşkanlığı”, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu: “Başkanlık ve Yarı-Başkanlık Rejimleri Neden Otoriterlik ve İstikrarsızlık Üretir?”
Sempozyumun kapanış bildirisini ise Prof. Dr. Fazıl Sağlam açıklayacak.

İÜHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 12:31:57
Güncelleme :10 Kasım 2007 Cumartesi 12:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?