16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

9 belediyenin fişi çekildi!

Batman'da Beşiri, Hasankeyf, Kozluk ve Gercüş ilçeleri başta olmak üzere 9 belediye elektriksiz kaldı.

Batman'da, borcunu ödemediği için elektriği kesilen 9 belediyeye, borçlarını yapılandırmalarının ardından elektrik verileceği bildirildi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Müessese Müdürü Sait Altun, yaptığı açıklamada, elektrik borçları biriken Batman Belediyesi, Beşiri, Hasankeyf, Kozluk ve Gercüş ilçe belediyeleri ile Kayapınar, Hisar, İkiköprü ve Bekirhan belde belediyelerinin hizmet binalarının elektriğinin kesildiğini hatırlattı.

Elektriği kesilen 9 belediyeye yeniden elektrik verilmesi için borç yapılandırılmasına gidilmesi ve borcun ilk taksitinin ödenmesi gerektiğini kaydeden Altun, şöyle dedi:

''Elektrik borçlarını ödemeyen 9 belediyenin hizmet binalarının elektriğini 28 Kasım'da kestik. Belediyeleri borç yapılandırması için bekliyoruz. Belediyelerimiz ilk taksitlerini ödeyince yeniden elektriklerini vereceğiz. Ancak, şu ana kadar bize başvuran belediye olmadı. Onları bekliyoruz. Son bir haftada borçlarını ödemeyen 250 abonenin de elektriğini kestik. Kaçak elektrik kullanımı ve borç konusunda kararlı tavrımızdan vazgeçmeyeceğiz.''

AA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?